subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

OBROVČANI NASTAVLJAJU NIZ, HERCEGOVAC I DALJE U PRATNJI

Strelci nemilosrdni po golmane, 4,5 golova po meču

I peto kolo prvenstva Područne lige Sombor bilo je efikasno i na osam utakmica je ukupno palo 36 golova, ili 4,5 po jednom meču. Četiri susreta u svoju korist rešile su ekipe koje su bile domaćini, a druga četiri su pripali gostima.

Polet iz Karavukova

Najubedljiviju pobedu minulog vikenda ostvario je lider na tabeli, ekipa Borca 46 iz Obrovca, koji i nije imao težak zadatak u Kulpinu. Pobeda od 1:5 nad sastavom koji je do sada primio najviše golova, nije bio težak posao za Stanišića, Jovanovića, Jandrića, Gajića i ostale, a upravo pobrojani su bili strelci na meču u kojem je počasni gol domaćina postigao Lukić. Drugi gost koji je doneo bodove kući je ekipa Poleta iz Karavukova, čiji su fudbaleri trijumfovali pored pruge u Somboru. Golom Gagića u 3. minuti ŽAK je poveo, a Zec sa dva i Stojanović i Jovičić po jedan, bili su strelci za žute iz Karavukova. Drugu pobedu u gostima ostvarili su fudbaleri Hercegovca iz Gajdobre, koji su posle preokreta slavili u Bačkom Magliću (1:3). Domaćin je poveo u zadnjem minutu prvoga dela, golom Čelovskog sa bele tačke, a izjednačio je Jovičić takođe sa kreča, da bi Dujaković i Trivunović svojim golovima obezbedili bodove gostima. Domaćini su poslednjih pola sata igrali sa igračem manje, jer je pocrveneo Santrač u 60. minutu. Na Bukovcu pored Sombora novi poraz Omladinca. Rezultatom 1:3 za ekipu Slavije iz Pivnica, nastavljena je crna serija bukovačkih plavo-belih pred svojim navijačima.
Bodove pred svojim navijačima osvojili su Tvrđava iz Bača, Kordun iz Kljajićeva, Rusin iz Ruskog Krstura i Radnički 1918 iz Ratkova. Dva puta je bilo po 4:0 u Baču gde je gostovala Budućnost iz Paraga (strelci Gojić, Marčeta 11m,Đenadija i Agbaba) i Ruskom Krsturu gde je igrala Vojvodina (Branović, Budimski 2 i Dautović 11m). Kordun je u Kljajićevu bio bolji od BSK-a iz Bačkog Brestovca 3:1 ( Pavlović, Jovović i Čekeliš-Korać) Na ovome meču, iskusni veteran Bogunović je dobio crveni karton u 71. minuti. Dva crvena kartona podelio je apatinski sudija Jovica Jerilović na utakmici u Ratkovu gde je domaći Radnički slavio sa 3:2. Pre vremena, u svlačionicu su otišli domaći igrač Milunović i gostujući Prošić. Golove su postigli Crnjanski 2 i Milunović za Ratkovčane, a Mišković i Velimir za Budućnost iz Mladenova.
Na tabeli Borac ima svih 15 bodova, tri manje, na drugom mestu, ima Hercegovac iz Gajdobre, treća Vojvodina ima 10. Na začelju ništa novo, Kulpin na 14 mestu ima 3, petnaesti Omladinac bod, i poslednji ŽAK bez bodova.

U šestom kolu, subotom se igraju dva meča, Polet iz Karavukova dočekuje Tvrđavu, a Vojvodina iz Tovariševa Maglić. U nedelju vodeći Borac gostuje u Mladenovu kod Budućnosti, Kulpin putuje u Parage, takođe Budućnosti, a somborski ŽAK kod Hercegovca u Gajdobru. U Bačkom Brestovcu igraju BSK i Rusin, u Pivnicama Slavija i Kordun i u Ratkovu Radnički 1918 Omladinac sa Bukovca.

V.Janković