subota, 16 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

OD PONEDELJKA KREĆE FUDBALSKI PROJEKAT OFK MLADOST

Čelnici OFK Mladost iz Apatina u saradnji sa trenerima mlađih kategorija doneli su odluku da pokrenu projekat omasovljavanja svih omladinskih pogona. Svesni da poseduju jedinstvene uslove za razvoj fudbala, Apatinci su tokom prinudne pauze, nastale zbog zaraznog virusa, napravili detaljan plan rada i već od ponedeljka 18. maja kreću sa realizacojom istog. Čini se da su krenuli puni entuzijazma i da imaju viziju onoga što žele ostvariti.

Imamo infrastrukturu koja omogućava rad sa više stotima dečaka, sedam terena koji ispunjavaju sve standarde za odigravanje prvenstvenih utakmica i želju da uspemo. Prinudnu pauzu koja je nastala iskoristili smo da se trenerski usavršimo i da napravimo programe po kojima ćemo raditi sa dečacima raznih starosnih doba, kaže trener mlađih selekcija Petar Bursać.

Petar Bursać crveni dres) preneće deo znanja i iskustva na mlade

Apatin je, ne tako davno, imao jednu od najjačih škola fudbala koja je okupljala mladiće iz svih gradova i okolnih sela iz koje je poniklo na desetine sjajnih fudbalera. Da li je ostalo nešto u nasleđe od tog zlatnog doba?

Tvorci mnogih sjajnih fudbalera, treneri mlađih selekcija sleva na desno: Aleksandar Saša Smiljanić, Milan Štigle Damjanović, Ilija Orlović, Dušan Bugo Bugarin, Slavko Antić i Nikola Vukša
Ponikao i proslavio Mladost, Vladimir Torbica

Upravo ta činjenica nas je podstrekla da krenemo u taj projekat. Mnogo je odličnih igrača naučilo prve fudbalske korake u Mladosti i kasnije su igrali značajnu rolu na suprligaškoj sceni. Pomenuću neke od njih Torbica, Kosanović, Grabež, Kesić, Žakula, Babalj, Tomanović, Milić… Sve su to fudbaleri koji su na neki način bili vezani za omladinsku školu Mladosti. Ujedno je to dokaz više da na ovim prostorima ima puno talenata i da se sa dobrim radom može obnoviti, ako ništa drugo, onda ostvariti približan uspeh nekadašnje škole fudbala, tvrdi Bursać.

Pored želje potrebno je još puno drugih stvari da bi se složile kockice mozaika zvanog uspeh. Ima li ova struktura ljudi dovoljno znanja i podrške da bi se stiglo do krajnjeg cilja?

Nas je ohrabrila podrška lokalne samouprave koja je prihvatila ideju omasovljavanja mladih fudbalera. Pokušaćemo da već od jeseni, tačnije novog prvenstva, uključimo kadete i pionire u Kvalitetnu ligu Vojvodine, gde se igra izuzetno dobar fudbal i gde će dečaci moći da se nadmeću sa najboljim klubovima i pojedncima Pokrajine. Mi želimo da stvorimo jednu homogenu sredinu u kojoj će se deca pre svega osećati ugodno, imaće sve neophodne uslove za rad i otvorena smo sredina za svakog pojedinca. To znači da su svi dobrodošli bez obzira da li su iz Apatina, Sombora ili bilo kojeg sela u sklopu ovih opština. Mi ćemo obaviti razgovore sa roditaljima i uskladiti treninge sa decom koja budu putovala, tako da će svi koji se budu uključili u klupski rad imati iste uslove, ističe Bursać.

Za one koji su u dilemi šta da rade postoji mogućnost da se konstatuju. Sve informacije mogu se dobiti na telefon 063 1986 056 kod Petra Bursaća.