ponedeljak, 27 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODIGRANO DRUGO KOLO ŠAHOVSKIH LIGA

U derbiju drugog kola Vojvođanske šahovske lige Polet je u Rastini savladao Hajduk iz Kule sa 3,5:2,5 i najavio najozbiljniju kandidaturu za naslov prvaka. Gosti su na ovaj duel došli sa igračem manje, pa je ovakav rasplet donekle očekivan, a sastali su se: Miranović – Caković 1:0 bez igre, Jotić – Babić 0:1, Ivančević – Tadić 0:1, Šljukić – Sokić remi, Babić – Prekrajac 1:0, Gutović – Leđenac 1:0.

Apatinski Vulkan Protektro je takođe slavio sa minimalnih 3,5:2,5 protiv ekipe Lajoš Segi iz Bajše. Jedinu pobedu u meču ostvario je Vladisavljević, dok su Andabaka, Ćopić, Bolehradski, Sekulović i Kuridža remizirali.

U sledećem kolu koje se igra u nedelju sastaju se Vuk-Mat (Bačka Topola) i Polet, odnosno Hajduk – Vulkan Protektor.

U Bačkoj ligi takođe su odigrane partije drugog kola, a Prigrevčani su od gotovine napravili veresij. Oni su gostovali u Panoniji gda su se sastali sa istoimenim domaćinom i na osnovu pozicija očekivala se pobeda, a onda su Banjac i Stojanović bukvalno poklonili pola, odnosno ceo poen protivnicima. Banjac je imao remi poziciju, ali je napravio taktičku grešku i izgubio, dok je Stojanović imao veliku prednost u završnici, međutim serijom loših poteza dozvolio je da ga protivnik pobedi. Serdan i Tomađević su Prigrevčanima doneli po bod, Ristovski je remizirao a pored pomenutih poražen je još Ostojić.

Odličnu igru i u ovom kolu prikazale je ekipa Bezdana koja je ponovo slavila sa ubedljivih 5:1. Ovoga puta savladana je Mladost iz Odžaka, a rezultat se po tablama kretao ovako: Terzin 1:0, bez igre, Travica – Ljubisavljević 1:0, Grba – Stanić 1:0, Pek – M. Orelj 1:0, Bešlin – B. Dombrovski 1:0 i M. Dombrovski je osvojio poen bez igre.

Ravangradske ajkule su savladale Radnički iz Tornjoša sa 3,5:2,5. Kolompar, Živanović i Glamužina su pobedili, Knežević je remizirao, dok su Kurčubić i Babac poraženi.

Bački Breg je pretrpeo i drugi ubedljiv poraz i to od Vrbasa sa 0,5:5,5. Jedino je Dragaš uspeo da remizira, dok su Šašić, Ilić, Ćetković, Delija i Mandarić poraženi.

U sledećem kolu u Prigrevici se igra derbi gde se sastaju domaći Prigrevački šahovski klub  i vodeći Bezdan, Bački Breg dočekuje Ravangradske ajkule dok će Mladost iz Odžaka gostovati Vrbasu.