utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODLIČAN VIKEND ZA APATINSKE ATLETIČARE

Još jedna medalja za AK Apatin na Prvenstvima Srbije

Dve srebrne medalje na Prvenstvu Srbije, zlatna na Prvenstvu Srbije za veterane, dva srebra na mini višeboju u Crvenki

Članovi Atletskog kluba Apatin polako privode kraju takmičarsku sezonu, u kojoj su pored izuzetno teške i neizvesne epidemiološke situacije nastupili na gotovo svim zvaničnim Prvenstvima Srbije i na njima osvojili ukupno šest medalja (pet u seniorskoj i jedna u pionirskoj konkurenciji).

Proteklog vikenda u subotu 31.oktobra, održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu, čiji je domaćin bio Grad Zaječar, na prevenstvu je nastupilo blizu 200 takmičara i takmičarki iz 37 atletskih klubova članica Srpskog atletskog saveza, među kojima je bilo i pet članova Atletskog kluba Apatin (Borbelj Đuro, Predrag Vejin, Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Konstantin Šimić).

Najuspešniji je bio Đuro Borbelj koji je u sjajnoj seniorskoj konkurenciji zauzeo treće mesto u trci na 10 kilometara, odlično su se u istoj trci borili i Miroslav Pešić i Predrag Vejin koji su zajedno za Đurom činili tim koji je u ekipnom plasmanu zauzeo četvrto mesto. Treće mesto i bronzana ekipna medalja članovima ekipe AK Apatin izmakla je za dva boda.

U trci mlađih seniora na 8 kilometara, peto. mesto zauzeo je Aleksandar Stajić, dok je Konstantin Šimić imao odličan nastup i osvojio osmo mesto u konkurenciji starijih pionira na 2 kilometra. Tehnički delegat Srpskog atletskog saveza na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar, koji je član takmičarske komisije saveza i koordinator za atletska takmičenja izvan stadiona.

Istog dana kada su stariji klubski drugari nastupali na Prvenstvu Srbije, mladi atletičari polaznici besplatne škole atletike predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, imali su sjajan nastup na finalu regionalnog takmičenja koje je održano u Crvenki i na kojem je nastupilo sedam mladih nada apatinske atletike (Milica Zanze, Nemanja Kovačević, Sofija Bujić, Jovana Kuridža, Jelena Kuridža Anđelija Radišić i Đorđe Ćopić). Najuspešniji su bili Milica Zanze i Nemanja Kovačević koji su osvojili srebrne medalje u ukupnim plasmanima posle tri discipline. Anđelija Radišić osvojila je sedmo mesto, Sofija Bujić i Jelena Kuridža bile su osmoplasirane, dok je Đorđe Ćopić bio devetoplasirani.

Takmičarska sezona 2020. za članove Atletskog kluba Apatin je bila izuzetno uspešna i jedna od uspešnijih u dosadašnjih 19 godina postojanja. Osvojene su dve zlatne medalje (Dušan Momić i Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na šest sati za seniore i seniorke), tri srebrne (Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju za seniore, Aleksandra Todorović na Prvenstvu Srbije na 50 kilometara za seniore i Konstantin Šimić na Prvenstvu Srbije za starije pionire) i jedna bronzana (Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u krosu za seniore). Atletski klub Apatin je u samom vrhu klubova članica Srpskog atletskog saveza po ostvarenim rezultatima na trkama izvan stadiona u 2020. godine. Pored sjajnih nastupa na državnim prvenstvima članovi kluba su osvojili na desetine medalja na mnogim atletskim takmičenjima i mitinzima.

Akcenat Atletskog kluba Apatin u 2021. godini je na obeležavanju jubileja 20 godina od osnivanja kluba (29.04.2001. godine), organizaciji jubilarnog 25. Apatinskog Dunavskog polumarotona koji je planiran za 17.10.2021. godine, nastavku rada besplatne škole atletike koja se baštini od samog osnivanja do danas, rad na podršci realizacije projekta izgradnje atletskog stadiona, obezbeđivanju kvalitetnije sportske opreme i rekvizita za realizaciju treninga, učešće na svim nivoima takmičenjima u svim starosnim kategorijama, učešće u humanitarnim aktivnostima i mnoge druge aktivnosti.