nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODRŽAN FUDBALSKI TURNIT ZA MLAĐE UZRASTE

POBEDILO DRUGARSTVO

Prošle subote je na stadionu Mladosti održan veliki fudbalski turnir za mlađe uzraste, koji je okupio preko 500 dečaka, bilo je i nekoliko devojčica, i po oceni velike većine protekao je veoma korektno. Organizator, OFK Mladost, je položio ispit i sem nekoliko sitnijih grešaka, koje su uglavnom prisutne na večini turnira, sve ostalo je funkcionisalo onako kako to dolikuje ovakvom skupu mališana.

Vladimir Torbica uručuje medalje

Promoter turnira bio je doskorašnji kapiten Spatraka iz Subotice, jedan od velikana srpskog fudbala i čovek koji je svoje profesionalne fudbalske korake započeo u Mladosti Vladimir Torbica. Njegovo prisustvo obradovalo je sve, a dečaci koji imaju u planu da se bave fudbalom koristili su svaku priliku da se uslikaju sa svojim idolom i postave mu neko pitanje.

Inače, pored takmičarskog dela, stiče se utisak da je među dečacima iz raznih krajeva Srbije prevagnulo prijateljstvo i da su sklopljena neka nova drugarstva koja će trajati večno. Po završetku svake utakmice usledili su korektni i sprotski pozdravi, a onda je pala i po koja slika.

Foto za uspomenu
Ovo će mališani dugo pamtiti

Vremenski uslovi nisu bili preterano naklonjeni takmičarima, jer je bilo toplo, a to ne bi bio nikakav problem da predhodnih dana nije učestalo padala kiša pa je bilo dosta isparavanja i to je u neku ruku ometalo pojedince da prikažu svo svoje raskošno znanje.

No, i pored toga dečaci su se trudili i taj trud se mnogima isplatio, jer su se kući vratili sa medaljama oko vrata koje su dokaz da su bili deo ovog fudbalskog spektakla.

Medalje, diplome i pehari za najbolje u svakom uzrastu

Mora se priznati da je kod mališana bilo različitih reagovanja, od pesme i veselja do suza za propuštenim prilikama, što je normalna pojava kod mladih sportista kojima je stalo do uspeha. Njih su tešili treneri, roditelji i drugovi pa je na kraju sve lepo okončano.

Mada ovakve turnire često zna da prati nedolično ponašanje trenera i pratilaca učesnika, ovoga puta svi zaslužuju visoku ocenu za korektnost i uvažavanje sportskih rivala. Naravno, veliku zaslugu za to ima organizator koji je od starta dao svima do znanja da se ništa nesportsko neće tolerisati i pored uobičajnih radnika angažovana je i pojačana redarska služba.

Zapisnički sto
Redari i prijatelji

Ovaj izveštaj ne bi se mogao završiti bez jednog malog komentara. Svi učesnici zaslužuju pohvale, a posebno dečaci i njihovi treneri iz OFK DIF iz Kosovske Mitrovice koji su doputovaki u velikom broju i znanjem i krajnje korektnim ponašanjem zadivili mnoge.

Roditelji i treneri prate zbivanja i poštuju propozicije

Dakle, turnir je završen a pobednika je puno, od učesnika, osvajača medalja, prisutnih do organizatora, jer pobedilo je prijateljstvo, a to je bio osnovni cilj ovog turnira.

Foto: Dejan Mirić