subota, 8 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODRŽAN JEDANAESTI MEĐUNARODNI MEMORIJAL NEMANJA STAMBOLIJA

POBEDNIČKI PEHAR OTIŠAO U HRVATSKU

Pobednik 11. međunarodnog memorijala Nemanja Stambolija je ekipa Borova iz Hrvatske, koja je u finalnoj utakmici savladala domaći Apatin sa 21:12. Treće mesto osvojio je Sivac 69 koji je slavio protiv mađarske Baje sa 28:16. Put do finala hrvatski i apatinski rukometaši trasirali su pobedana nad Sivcem, odnosno Bajom.

Pobedilo drugarstvo

Za najboljeg igrača proglaše je Borna Zatezalo (Borovo), najbolji golman Davor Miličević (Baja), a najefikasniji bio je Marko Čabai (Sivac 69). Cilj održavanja ovog memorijala je sećanje na tragično preminulog kadetskog reprezentativnog golmana Srbije i RK Apatin, ali je ujedno i poruka da se stane na kraj svakom vidu nasilja. Čini se da je ovo drugu praovladalo, jer je tokom turnira vladao prijateljski duh, a rezultat je bio u drugom planu. Domaćin, RK Apatin je položio još jedan ispit i zaslužene su sve pohvale od strane učesnika i posetilaca.

Apatinci su odavno dokazali da su zreo klub i da su sposobni da organizuju ovakve međunarodne skupove, a kapitenu Čedomiru Milojeviću i drugovima sve pohvale na korektnom i odvažnom držanju tokom čitavog dana kada su pored igračkog umeća prikazali i zavidno znanje u gostoprimstvu.

 

Povezano:  RADNIČKI 1912 PROTIV OMLADINCA JURI LIČNI REKORD