sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODRŽANA AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI

Crveni krst Apatina i Moto klub Panter zajedno u humanoj akciji

U subotu je u Apatinu održana akcija dobrovoljnog davanja krvi koju su zajedničkim snagama realizovali Crveni krst Apatina i članovi Moto kluba Panter, a u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Ovoj humanoj akciji koja je realizovana u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“ pristupilo je 42 lica, od kojih je krv dalo 30 davalaca, među kojima su pored članova Moto kluba Panter, bili i sugrađani koji se redovno odazivaju ovakvim akcijama.

„Moto klub Panter je proteklih godina realizovao koncerte i ostale humanitarne akcije, ali u skladu sa trenutnom situacijom odlučili smo da sa Crvenim krstom Apatina realizujemo ovu aktivnost, jer trenutno ne znamo na koji drugi način bi pomogli. Akciji se odazvao veliki broj članova Moto kluba „Panter“ i naših simpatizera. U narednom periodu ćemo videti na koji način možemo još da pomognemo i izađemo našim sugrađanima u susret“ – izjava Mladen Trišić, član Moto kluba „Panter“ Apatin.

„Svaki od davalaca krvi, članovi Moto kluba Panteri, volonteri Crvenog krsta Apatin i naši sugrađani koji su danas bili uključeni u akciju, zaslužuju sve pohvale jer su u ovim teškim trenucima pokazali hrabrost i humanost na delu i svojim delima pokazali način na kojim bi ljudi trebali da se odnose jedni prema drugima“ – izjava Goran Čegar predsednik Crvenog krsta Apatin.

Ovo je još jedna u  nizu aktivnosti koje Crveni krst Apatina realizuje i daje maksimalne napore da u skladu sa svojom misijom pomogne lokalnoj zajednici u trenucima vanrednog stanja.