četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ODRŽANO FINALE TURNIRA ZA SALAŠE

Gradina pobednik turnira u Nenadiću

U nedelju je kod stare škole u Nenadiću održan tradicionalni jednodnevni letnji fudbalski turnir ekipa sa salaških naselja somborske opštine. Bio je to poslednji skup ekipa u ovoj godini, a na njemu su učestvovali fudbaleri iz Lenije, Gradine, Bezdanskog puta, kombinovana ekipa Lugovo-Žarkovac i domaćin Nenadić.

Deset zanimljivih utakmica, u igri svako sa svakim, mnogo lepih poteza, golova i uzbuđenja do poslednjeg meča, krasilo je ovaj skup pravih amatera i velikih entuzijasta okupljenih oko buba-mare. Duh vedre atmosfere, fer-pleja na svakom koraku, sve utakmice igrane bez sudije, bez ijednog incidenta i povrede, ostaće u sećanju svima koji su prisustvovali ovom događaju. Ipak, najviše će pamtiti oni koji su pokazali najviše na ovom skupu i koji su nagrađeni za trud i zalaganje.

Svi su pobednici, ali ovi su prvaci

Prvo mesto, medalje i diplomu, osvojili su igrači sa salaša Gradina, koji su na kraju sakupili 10 bodova, a odma iza njih, srebrnim medaljama su se okitili članovi ekipe sa Bezdasnskog puta ispred domaćina, koji su bili treći i dobili bronzane medalje zahvaljujući boljem skoru datih golova od četvrtoplasiranih fudbalera sa salaša Lenija. Poslednje mesto zauzela je kombinovana ekipa Lugovo-Žarkovac, koja je nagrađena diplomom za fer-plej. Diplomama su nagrađeni i pojedinci, Bojan Jozić je najbolji golman na turniru, Dragan Vrbaški najbolji igrač i Dalibor Dragaš najbolji strelac.
Posebne zahvalnice dobili su oni koji su pomogli u organizaciji turnira. ZZ Ravangrad i ZZ Poljoprivrednik, obe iz Sombora , a pored njih, manifestaciju je pomoglo više poljoprivrednih gazdinstava iz samog Nenadića.

Za kraj ono najlepše, druženje

Sama završnica jednog lepog druženja protekla je u prijatnoj atmosferi, zajedničkim ručkom svih učesnika i podelom nagrada najboljima.

Vinko Janković