nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

OGNJEN ŠVELJO PORUČUJE – JEDVA ČEKAM START PRVENSTVA

Nakon relativno dugih i dosta napornih priprema, fudbaleri somborskog Radničkog 1912 ulaze u završnu fazu, koju treneri često nazivaju osveženje tima. Serija pripremnih utakmica u velikoj meri je dala odgovor treneru Nebojši Makismoviću ko je zaslužio dres prvotimca, ali stiče se utisak da će strateg Somboraca ponekad biti na „slatkim“ mukama. Konkurencija za svako mesto u timu je žestoka i stvorena je ekipa koja je spremna za takmičarsku sezonu gde se iziskuje u kontinuitetu dobra igra.

Sasvim je izvesno da su pridošlice u ovom prelaznom roku dale svoj doprinos stvaranju jake i zdrava konkurencije, a jedan od ključnih igrača somborskog trećeligaša mogao bi da bude doskorašnja uzdanica prigrevačkog Bratstva 1946 Ognjen Šveljo. Ovaj mladić je rođen sa mnogim osobinama koje se ne mogu naučiti na treninzima, već je to prirodni dar. Hrabrost, voljni momenat, želja za pobedom i odanost klubu za koji nastupa karakteristike su uvek nepredvidivog napadača, po potrebi veziste, a ako zatreba i defanzivca. On je igrač koji ne beži od odgovornosti, naprotiv kada je najteže i kada se rezultat lomi, tada dugokosi „univerzijalac“ stupa na scenu i neretko svojim potezima prelama susret. U privatnom životu Švelju krase osmeh na licu, dobrota, veliki krug prijatelja i duh šaljve osobe, ali kada izađe na teren, sve te osobine nestaju. Tada postaje borac koji teži samo ka jednom cilju, a to je pobeda. Upravo navedeni maniri doprineli su da se od starta dobro oseća u novom klubu.

-Drago mi je što sam došao u Radnički 1912 i što sam postao deo kluba i ekipe koji znaju šta žele. Ne pripadam onoj grupi igrača koja uživa da igra utakmice bez rezultatskog značaja, pa me stav kluba da idemo na titulu prvaka dodatno motiviše. U Radničkom 1912 se odlično osećam, lepo sam primljen, ljudi su korektni i za uzvrat takvom gostoprimstvu moraću da se dokažem i dobrim igrama odužim, prve su reči Ognjena Švelje.

Za njegovu poziciju u timu konkuriše nekoliko igrača, pa će se svaki potez i detalj na utakmici budno pratiti i analizirati.

-Konkurencije mora biti, bez toga nema uspeha. Bitno je da smo stvorili pozitivnu atmosferu i svesni smo da je prvenstvo dugo, tako da će svako dobiti priliku. Na nama je da je iskoristimo, a to možemo jedino ako celog sebe podredimo kolektivnom uspehu. Dobro smo radilI, fizički smo spremni, smatram da posedujemo odličan igrački potencijal i jedva čekam start prvenstva. Nedostaju mi utakmice pune adrenalina u kojima se mora pružiti maksimum. Poslednjih godina sam bio član Bratstva 1946 gde smo uglavnom dobijali ulogu favorita i iskren da budem, katve utakmice mi najviše odgovaraju, naglašava Šveljo, a na pitanje ko bi mogao da bude glavni konkurent za titulu prvaka odgovara: – Od prvog kola moramo da shvatimo da nema lakih utakmica i bodova. Pretiće nam opasnost sa svih strana. Takva je sudbina onoga ko se izjasni da žali biti prvak. To inspiriše rivale i podjednako ozbiljno moramo shvatiti svakog protivnka. Verujem u naš tim i nadam se da ćemo uspeti da opravdamo očekivanja čelnika kluba i navijača.