ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

OPŠTINA APATIN OBEZBEDILA SREDSTVA KOJA SU NEDOSTAJALA ZA POVRATAK SUGRAĐANA SA MALTE

Građani opštine Apatin su nebrojeno puta pokazali humanost na delu različitim vidovima organizovanih akcija za prikupljanje pomoći i solidarisanjem sa onima kojima je to najpotrebnije. Prethodnih dana smo svedoci sudbine našeg sugrađana kome su neophodna sredstva da se usled teške bolesti vrati sa Malte.

-Na osnovu molbe koju je opštinsko Veće zaprimilo prethodnih dana od porodice Smiljanić, doneta je odluka da se uplati pomoć našem sugrađanu za prevoz sa Malte do Apatina u iznosu od 500.000,00 dinara i ta pomoć će biti u toku današnjeg dana uplaćena, čime će biti obezbeđena kompletna suma za prevoz i nadam se da će Dejan da doputuje u narednih nekoliko dana – rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Predsednica opštine Apatin je dodala da su sredstva za pomoć preusmerena iz budžeta namenjenog za organizovanje predstojećih prazničnih događaja, pre svih Nove godine, koji se neće održavati usled aktuelne epidemiološke situacije.

-Našli smo povoljniju cenu za transport preko avio kompanije iz Srbije. Deo novca je obezbeđen preko donacija ljudi dobre volje, a nedostajalo je nešto manje od polovine sredstava. Uputili smo molbu opštini Apatin za nedostajuća sredstva i danas ćemo imati ceo iznos neophodan za Dejanov povratak. Hvala svima koji su nam pomogli u ovako kratkom vremenskom periodu da uspemo sakupiti novac, Dejan bi trebalo u  pratnji doktora u subotu da doputuje, rekla je Ljiljana Lukić, Dejanova sestra.