nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POBEDA KOŠARKAŠA APATINA, ALI OČI UPRTE U NEDELJNI DERBI JOKER – DUNAV 2014

Košarkaši Apatina ostvarili su značajnu pobedu u 15. kolu Druge RL Sever grupa B na gostovanju u Ravnom Selu protiv domaćeg Proletera od 82:76. Susret je bio dramatičan i neivestan sve do kraja, a Apatinci su imali više koncentracije i zasluženo uknjižili pobedu koja se po četvrtinama kretala ovako: 20:21, 14:14, 19:23 i 23:24. Ovom pobedom košarkaši Apatina dospeli su na četvrto mesto na tabeli, a u sledećem kolu oni su slobodni.

Ipak, glavni događaj i derbi košarkašaških susreta na ovim prostorima odigraće se u Somboru u nedelju 1. marta sa početkom u 18,45 kada se u sklopu 16. kola Druge RL Sever grupa A sastaju domaći Joker i apatinski Dunav 2014. Ovo su dve vodeće ekipe na tabeli i sasvim je izvesno da će ishod ovog susreta odlučiti prvaka. Prisećanja radi, Apatinci su prvi susret, koji je odigran 16. novembra prošle godine,  pobedili na svom parketu sa 83:79, ali su tada bili znatno jači, jer su u svojim redovima imali sjajnog Milijana Bocku koji ih je napustio u prelaznom roku i prešao da igra u BiH.

Inače, to je ujedno jedini poraz Somboraca koji će, nema sumnje, dati sve od sebe da se pred svojim pristalicama revanširaju za neuspeh, a pokušaće da ostvare ubedljiviju pobedu od četiri koša razlike. Međutim, i u redovima Apatinaca postoji doza optimizma, jer su u dosadašnjem delu sezone ostvarli sve pobede, pa se nadaju da će uspeti da nastave sa serijom dobrih igara i pobeda. Iz tog razloga oči košarkaške javnosti su uprte u ovaj događaj koji pobuđuje veliku pažnju i očekuje se dobra poseta pristalica oba kluba.