utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POBEDA U SENCI SUDIJSKIH UVREDA

Ostvarili su fudbaleri Sloge iz Čonoplje značajnu pobedu na gostovanju u Bečeju nad istoimenim domaćinom od 2:0 i ponovo uhvatili priključak sa ekipama iz sredine tabele Srpske lige Vojvodina. Čonopljanci su igrali hrabro, odvažno i pre svega mudro što im je omogućilo da se kući vrate sa dragocenim bodovima. Sloga je povela u 22. minutu preko Purića, a pobedu je overio Vemić pet minuta pre kraja utakmice. Između ova dva pogotka izdešavalo se jako puno toga što nema mnogo zajedničkog sa fudbalskom igrom. Naime, prema informacijama iz Čonoplje, glavni arbitar Miodrag Subašić iz Novog Sada je po svaku cenu težio da bude centralna figura ove utakmice, a odluke je donosio na štetu gostiju. Izmislio je nepostojeći penal, svirao sve što se svirati moglo u korist Bečeja… ali to nije sve.

Iz Sloge stiže informacija da su podneli prijavu protiv ovog arbitra, jer ih je tokom čitave utakmice vređao, psovao i omalovažavao. Na taj način je želeo po svaku cenu da isprovocira incident kako bi imao mogućnost da prekine susret i nanese veliku štetu klubu iz Čonoplje. Uprava Sloge tvrdi da je sve zabeleženo kamerom i da poseduju snimak sa svim izrečenim uvredama od strane arbitra, pa se nadaju da će čelnici našeg fudbala reagovati i sprečiti ovakve nastupe onih koji bi trebalo da štite fudbal od nasilnika. Kako Čonopljanci navode Subašić je koristio sva moguća sredstva da izazove igrače da naprave nepromošljen potez, što na svu sreću oni nisu učinili.

Čestitke igračima na velikoj borbenosti, htenju i zalaganju, jer ovi bodovi imaju ogroman značaj. Osvojeni su pod veoma čudnim okolnostima i umesto da slavimo, mi moramo da razmišljamo kakvi su sledeći potezi ovakvih i sličnih sudija. Nadamo se da će nadležni reagovati i da će se naš fudbal očistiti od ovakvih negativaca, saopštavaju iz FK Sloga Čonoplja.

Ovom pobedom Sloga je dospela na 13. mesto na tabeli, a u sledećem kolu dočekuje Jedinstvo Stara Pazova.