nedelja, 26 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POBEDA VULKAN PROTEKTORA – REMI PRIGREVČANA

U drugom kolu šahovskih prvenstava Apatinci su uknjižili novu pobedu u Vojvođanskoj ligi, dok su šahisti Prigrevačkog šahovskog kluba odigrali nerešeno 3:3.

Prema očekivanjima šahisti Vulkan Protektora ostvarili su i drugu ovosezonsku pobedu. Oni su u svojim prostorijama bili bolji od ekipe Žaki Jožef iz Stare Moravica i slavili sa minimalnih 3,5:2,5. Po ceo poen za Apatince osvojili su Ćopić, Stojanović i Bolehradski, remizirao je Rajz, a poraženi su Obradović i Kuduz. Vulkan Protektor je trenutno prvi na tabeli a u sledećem kolu sledi gostovanje u Gornji Breg istoimenom domaćinu.

Šahisti Prigrevice svoje gostovanje u Bezdanu okončali su bez pobednika 3:3. Kada se sve sabere i oduzme, onda je ovaj rezultat možda i najpreailniji ishod meča koji je mogao da ima pobednika, jer je bilo dosta preokreta tokom partija. Za Prigrevčane po ceo poen osvojili su Ostojić protiv Bešlina i Serdar protiv Travice, podelom poena završene su partije Grba – Đanić i Mojzeš – Banjac, a za domaćina po čitav poen osvojili su Terzin protiv Boška Tomaševića i Paštrović protiv Zorića. U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Bački Breg – Polet 2 Rastina 0,5:5,5, Ravangradske ajkule Sombor – Aleksa Šantić 4,5:1,5, MLadost Odžaci – Radnički Tornjoš 2,5:3,5 i Potisje Kanjiža – Vrbas 2:4.

Na tabeli vode Ravangradske ajkule i Vrbas sa maksimalnim učinkom od 6 bodova, slede Bezdan i Prigrevica sa po 4, Polet i Radnički 3, Potiske i Bački Breg po 1, a bez bodova su Mladost i Aleksa Šantić.

U sledećem kolu sastaju se: Prigrevački šahovski klub – Ravangradske ajkule, Vrbas – Bački Breg, Radnički – Potisje, Aleksa Šantić – Mladost i Polet – Bezdan.