nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POBEDA ZORANA RADIČANINA I TREĆE MESTO SNEŽANE MILOŠEVIĆ

Atletičari Atletskog kluba Apatina, proteklog vikenda nastupili su na 2. Valjevskom polumaratonu (08.06.2019. godine).

U konkurenciji od preko 300 takmičara i takmičarki, pobedu u muškoj konkurenciji odneo je Zoran Radičanin, dok je u ženskoj konkurenciji Snežana Milošević osvojila treće mesto.

Zoran Radičanin je slavio sa rezultatom 1 sat 23 minuta i 01 sekundu, ispred Ivana Miškeljina člana AK 21.maj Beograd koji je istrčao 1 sat 23 minuta i 25 sekundi i trećeplasiranog Branislava Srdića člana AK Hajduk maraton tima iz Kule.

U ženskoj konkurenciji Snežana Milošević sa rezultatom 1 sat 43 minuta i 51 sekunde, osvojila je treće mesto iza pobednice Tatiane Vasiljević iz Loznice koja je polumaratonsku stazu istrčala za 1 sat 41 minut i 53 sekunde i drugoplasirane Marie Moskove iz Beograda koja je istrčala 1 sat 42 minuta i 32 sekunde.

Polumaratonsku stazu u Valjevu uspešno su pretrčali i članovi AK Apatin Predrag Vejin i Dragomir Ilić.

Zoran Radičanin je odmah po završetku polumaratonske trke u Valjevu nastavio put aerodroma Nikola Tesla u Beogradu gde je učestvovao na trci (BEG Runway Run)koja je održana na pisti aerodroma, sa startom posle ponoći i na deonici od 5 km i 450 metara, osvojio 4. mesto u muškoj konkurenciji. Na trci je nastupilo blitu 700 takmičara.

Prethodnog vikenda članica AK Apatin učestvovala je na tradicionalnom Plitvičkom polumaratonu, gde je uspešno pretrčala deonicu od 21 km i 097 metara.

Narednog vikenda u subotu 15.06., seniori AK Apatin nastupiće u velikom broju na 11. Trci prijateljstva u Kuli, gde se očekuje učešće preko 1000 učesnika, dok će u nedelju mladi apatinski atletičari predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem nastupiti na finalnom takmičenju u mini višeboju koje se održava u Crvenki.

G.Čegar