ponedeljak, 27 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POČELA KUGLAŠKA PRVENSTVA

APATINKE I APATINCI ODMARALI, SILOVIT START VIHORA I KORDUNA

Minulog vikenda odigrani su susreti trećeg kola kuglaških prvenstava u Super i Prvoj ligi Srbije, ali je faktički to početak jer su prva dva kola odložena i odigraće se naknadno. U Super ligi kuglašice i kuglaši Apatina svoje susrete su odložili. Apatinke su trebale da gostuju ekipi Pobednik iz Beograda, a Apatinci Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Ovi susreti će se odigrati naknadno, a u sledećem kolu kuglaši Apatina gostuju u Kragujevcu istoimenoj ekipi, dok će Apatinke gostovati Vojvodini iz Novog Sada.

U prvoj ligi Srbije, grupa Vojvodina somborski Vihor bio je tradicionalno u Kljajićevu domaćin ekipi Slavia iz Kovačice. Somborci su uknjižili pobedu 2:0 (7:1) i 3.396:3.124 oborena čunja. Sam rezultat dovoljno govori o razvoju događaja na samom susretu, a bodove za Vihor doneli su: Trivić 549, Zavođa 556, Pavlović 556, Kurteš 594, Čukvas (60) 259 i Babić 276, Mandić 606 oborenih čunjeva.

Kuglaši Korduna iz Kljajićeva gostovali su Spartaku iz Debeljače i zasluženo doneli dva boda sa ovog dosta neugodnog gostovanja. Kordunaši su slavili sa 2:0 (6:2) i 3.297:3.410 oborenih čunjeva. U timu iz Kljajićeva nije bilo slabog pojedinca, ali se mora pohvaliti učinak sjajnog Milana Jovetića koji je opravdao epitet pojačanja odnosno povratnika u matični klub i njegovih 624 oborena čunja. Za prvu ovosezonsku pobedu Kordunaša postarali su se još: Basara 539, Dragojević 529, Nikola Blagojević 581, Marko Jovetić 577, Nenad Blagojević 270 i Karagaća 290 oborenih čunjeva.

U sledećem kolu Vihor je ponovo domaćin Vijvodini iz Bačkog Gradišta, a Kordun opet gostuje i to u Kovačici domaćoj Slaviji.