ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POČELA SA RADOM BESPLATNA ŠKOLA ODBOJKE

U Prigrevici je prošle nedelje počela realizacija projekata Odbojkaškog saveza Srbije pod imenom “ODBOJKA ZOVE – MOJ PRVI SMEČ”

Naime, krajem januara su u sedištu OSS potpisani ugovori sa trenerima  za besplatnu školu odbojke za dečake uzrasta od 7 do 14 godina. Ugovore su iz opštine Apatin potpisali Peđa Radaković, koji vodi školu odbojke u Prigrevici i Miloš Popović koji će sa dečacima raditi u Apatinu.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali predsednik OSS Zoran Gajić, generalni sekretar OSS Ivan Knezević i direktor seniorskih reprezentacija Srbije Dejan Bojović.

Treneri od poverenja i znanja

Treninzi u svim školama na nivou Srbije će se održavati tri puta nedeljno, a roditelji neće imati obavezu plaćanja članarine, tačnije dečaci buduči odbojkaši će trenirati besplatno. Svi dečaci nakon mesec dana provedenih u školi odbojke dobiće opremu, koju će donirati OSS.

U Prigrevici je prošle nedelje počela sa radom škola odbojke, a prijavilo se oko 40 dečaka, koji imaju sjajne uslove za rad u Hali OŠ Mladost.

Početak upisa za dečake u Apatinu će biti u toku sledeće nedelje, kada OK Apatin treba da dobije termine za treninge.

Apatin i Prigrevica su odavno na mapi odbojkaškog saveza Srbije, a ova akcija će pomoći da se muška odbojka kao trofejni sport u Srbiji razvije i u mestima gde je trenutno nema. Dečaci u Prigrevici i Apatinu će sada imati priliku da se bave popularnim i zdravim sportom u kojem je Srbija zvanični šampion evrope. Sve škole odbojke će tokom leta imati turnire koje će organizovati OSS. Pokretanjem ove akcije svi zainteresovani dečaci iz opštine Apatin uzrasta od 7 do 14 godina mogu da se prijave u Prigrevici i Apatinu, i da  besplatno treniraju odbojku, kaže trener Miloš Popović.