subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PODRUČNA FUDBALSKA LIGA SOMBOR

Gužva u vrhu Područne fudbalske lige Sombor

U područnoj fudbalskoj ligi Sombor ostalo je da se odigraju još dve utakmice do odlaska na dužu zimsku pauzu. Derbi između Hercegovca iz Gajdobre i Vojvodine iz Tovariševa pripao je domaćinu 3:1, i zamenjena su mesta na vodećoj poziciji, ali je sada stanje u vrhu tabele zakomplikovalo i u prolećnom delu sezone se može očekivati velika borba za titulu prvaka. Pored pomenutih klubova realne izglede da se umešaju za mesto koje vodi u viši stepen takmičenja ima i Borac 46 iz Obrovca, a šansu će verovatno potražiti još Slavija iz Pivnica, Radnički 1918 iz Ratkova, Rusin iz Ruskog Krstura i Kordun iz Kljajićeva.

Ono što je zabrinjavajuće i što je malo ko mogao da očekuje leži u činjenici da je somborski ŽAK veoma loše plasiran i da preživljava teške dane, te da se nalazi na začelju tabele sa veoma skromnim učinkom, samo jedan osvojen bod. Taj jedini bod su „otkinuli“ Omladincu sa Bukovca koji je takođe u nezavidnoj situaciji.

Rezultati 13. kola: Maglić – Budućnost(M) 0:0,  ŽAK- Rusin 2:7, Tvrđava – Kordun 4:1, Kulpin – Omladinac 1:0, Borac 46 – Radnički 1918 2:1, Budućnost(P) – Slavija 2:0, Polet – BSK 3:2, Hercegovac – Vojvodina 3:1

Tabela:     Hercegovac (Gajdobra) 31, Vojvodina (Tovariševo)  29, Borac 46 (Obrovac) 28, Slavija (Pivnice) 24, Radnički 1918 (Ratkovo), Rusin (Ruski Krstur) i Kordun (Kljajićevo) po 23, Tvrđava (Bač) i Budućnost (Mladenovo) po 21, Polet (Karavukovo) 20,BSK (Bački Brestovac) 15, Budućnost (Parage) 14, Omladinac (Bukovac) 9, Maglić 8, Kulpin 6 i  ŽAK (Sombor) 1.

U sledećem kolu koje se igra predstojećeg vikenda stanje na tabeli bi moglo dodatno da se zakomplikuje, jer se sastaju: Budućnost (M) – Vojvodina, BSK – Hercegovac, Slavija – Polet, Radnički 1918 – Budućnost (P), Omladinac – Borac 46, Kordun – Kulpin, Rusin – Tvrđava i Maglić – ŽAK.

Sve utakmice počinju u 13 časova.