sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PONAŠAJMO SE ODGOVORNO I DRŽIMO SOCIJALNU DISTANCU

Krizni štab opštine Apatini podseća sugrađane da se kao i do sada ponašaju odgovorno i da se pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih ustanova i epidemiološke službe.

Neophodno je poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, upotreba dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene, kako bi prvenstveno zaštitili sebe, a i druge.

Građani koji imaju simptome COVID 19 infekcije treba da se jave u Kovid ambulantu apatinskog Doma zdravlja kako bi se obavili neophodni pregledi. Nakon trijaže ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekar upućuje pacijenta na sledeći nivo zaštite. Crvena zona je otvorena svakim danom uključujući i vikend u vremenu od 9 – 17 časova. Građani koji osećaju simptome COVID 19, mogu se posavetovati pozivom na brojeve telefona 025/773-503 ili 064/829-20-91

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome, visoku temperaturu, učestali kašalj, uz otežano disanje.

Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju blagu kliničku sliku potrebno je da ostanu kod kuće uz uobičajeno lečenje lakih respiratornih infekcija.

Svi oboleli kao i njihovi kontakti nad kojima je sprovedena epidemiološka mera samoizolacije u trajanju od 14 dana u obavezi su da te mere i poštuju, ne samo boravkom u kući nego i zabranom primanja gostiju.

Apelujemo na građane da ukoliko je moguće ne odlaze u ugrožena područja Republike Srbije.

Budite odgovorni, savesni i solidarni. Poštujte mere i držite socijalnu distancu.