sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PORAZ U NOVOJ PAZOVI POUKA ZA SLEDEĆE UTAKMICE

SRETEN JELE VILOTIĆ ISKREN: – NEMAM ŠTA DA ZAMERIM IGRAČIMA

Često se zna reći da je jutro pametnije od noći, pa vođeni tom narodnom mudrosti, sačekali smo da se situacija malo slegne i pokušali da vidimo kakva je atmosfera u Bratstvu 1946 nakon prvog prolećnog poraza. Najkompetentniji za razgovor je onaj ko odgovara za rezultate, sastav tima i kompletan štimung unutar ekipe, a to je trener Prigrevčana Sreten Jele Vilotić.

Sreća okrenula leđa. kapiten Bratstva 1946 Srđan Vuković

Bilo bi mi možda lakše da smo izgubili sa nekim drugim rezultatom i da smo bili nadigrani, nego što smo primili gol u 95. minutu. Žao mi je zbog momaka koji su ostavili srce na terenu i lavovski se borili. Verujte da nemam ni trunke zamerke na njihovo zalaganje i učinak. Jednostavno, nismo imali sreće, promašili smo nekoliko izglednih prilika i na kraju doživeli poraz. Takav je fudbal. Stalno priređuje neka iznenađenja i teško je predvideti tok igre, prve su reči stratega Bratstva 1946 Vilotića.

Ipak, ne može se odoleti utisku da su Prigrevčani bili nadomak osvajanja sva tri boda, da su dominirali na terenu, stvarali prilike i još jedanput pokazali da imaju maštovitu i lepršavu igru.

-Mene posebno raduje što smo na dobrom putu da steknemo naviku napadaškog fudbala. Volim takav stil igre i verujem da su ovi momci spremni da sve to usavrše. Naravno, pored dobre igre treba ostvarivati i pobede, ali ne pobeđuje uvek bolji tim. U ovim trenucima najbitnije je da verujemo jedan drugome, da smo svesni da nas uprava kluba podržava i da moramo nastaviti u istom ritmu. Ne smemo ni po koju cenu kloniuti duhom, već da iz ovog poraza izvučemo pouku, kategoričan je Jele.

Može li ovakav poraz da utiče na stabilnost ekipe i da li je poremećena atmosfera unutar tima?

Komandant prigrevačke odbrane Branislav Vejnović

-Ko se bavi sportom mora da zna da su pobede, remiji i porazi sastavni deo igre. Ova utakmica je samo jedna u nizu i ni po koju cenu nam ne sme stvarati bilo kakvu pometnju. Igrači su dovoljno iskusni i znaju da je već u subotu prilika za popravni. Lek za poraz je nova pobeda, a mi ćemo se truditi da se već u sledećem susretu „izlečimo“. Smatram da ne bi trebalo da puno razmišljamo o onome što se desilo, već da se skoncentrišemo za naredne utakmice. Ponavljam, iz ovoga smo izvukli pouke, a verujem da slične greške nećemo ponavljati, kaže Sreten Vilotić.

Porazi Bečeja i Dinama na svom terenu dokaz su više da se u fudbalu nikada ništa ne može prognozirati. Minulih pet kola prolećnog dela sezone nagoveštavaju da će gledaoci i dalje uživati u dobrim izdanjima Bratstva 1946 koje očigledno priprema ekipu za narednu sezonu, a Jele smatra da potencijala ima za mnogo veće domete od Srpske lige.

-Tim je veoma kvalitetan, homogen i ambiciozan, a ako se svemu tome pridoda organizovanost kluba, onda je logično da smo svi optimisti i da želimo da pored dobrog rezultata igramo dopadljivo. Ima još deset teških utakmica i nakon toga ćemo videti gda smo i šta smo radili, napominje mladi stručnjak koji je napadačkim stilom svojih izabranika počeo da vraća publiku na tribine.