utorak, 22 junaApa-press vam želi dobrodošlicu!

PORAZI APATINSKIH I PRIGREVAČKIH ŠAHISTA

KOBNO TREĆE KOLO

Treće kolo u šahovskim ligama nije donelo puno radosti za šahiste iz apatinske opštine. Apatinci su poraženi u duelu sa kulskim Hajdukom 2,5:3,5 i prepustili mu lidersku poziciju na tabeli Vojvođanske lige. Vladisavljević, Obradović, Bolehradski, Ćopić i Ožegović su remizirali svoje partije, a Deže je poražen. Nakon ovog poraza Apatinci se nalaze na deobi trećeg mesta na tabeli, a u sledećem kolu oni su domaćini Bezdanu gde mogu popraviti utisak.

Derbi kola između Prigrevačkog šahovskog kluba i „Milje Vujovića“ iz Crvenke ostaće upamćen po veoma lošem izdanju prigrevačkih šahista koji su pretrpeli ubedljiv poraz 1:5. Jedino su Ristovski i Ostojić uspeli da osvoje po pola poene, dok su Stojanović, Banjac, Tomašević i Z. Pavlović poraženi. Šahisti Prigrevice odavno nisu odigrali ovako slabo i poraz je usledio pred kraj partija kada su se bukvalno sve pozicije pokvarile. Pored poraza svakako da zabrinjava stanje unutar kluba, jer neigranje Marine Gajčin u velikoj meri utiče na izdanje cele ekipe, a niko ne zna pravi razlog njenog izostanka. Preme onome što čelnici kluba ističu, bio je čvrst dogovor sa Marinom da ona odigra prolećni deo sezone za PŠK, ali je sada skroz neizvesno hoće li ona uopšte više nastupiti za Prigrevčane. Nema sumnje da je njen izostanak veliki handikep, a nastali nesporazumi morali bi se što pre rešiti na obostrano zadovoljstvo.

U narednom kolu Prigrevčani gostuju u Karavukovu istoimenom domaćinu i ukoliko se neke stvari poprave, realno je očekivati da se loš utisak iz prošlog kola popravi.

Povezano:  APATINSKI VETERANI PONOVO U RINGU