četvrtak, 6 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

PORODICI MAKSIMOVIĆ IZ GNJILANA HITNO POTREBNA POMOĆ

Na još uvek pripadajućoj zemlji Republike Srbije, a nestabilnoj teritoriji po malobrojnost srpskih državljana, u selu Koretište koje pripada opštini Gnjilane u Kosovskopomoravskom okrugu, živi porodica Maksimović.  Maksimovići su jedno od 250 domaćistava u tom selu.

Kao što nam je već poznato da je situacija na KiM veoma nestabila i da je stanovništvo koje je ostalo na teritoriji KiM ostavljeno na  milost i nemilost i prepušteno samo sebi. Sudeći po situaciji koja ih je zatekla i koja traje već godinama u nazad, iz beizlazne situacije i sa velikim problemima susrela se i porodica Maksimović. Njihova priča mora da se čuje!

Maksimovići žive u kompletno ruiniranoj kući, kao što možete videti na fotografijama. Porodica broji osam članova. Otac Lazar, Majka Snežana, dve ćerke Nevena(10) i Lena(4) i sin Luka(6) i Lazarevi otac, majka i brat. Primaju socijalnu pomoć u minimalnom iznosu od 11,000 din i dečijeg dodatka od po 2,000 din po detetu. Lazar i Snežana nisu zaposleni, jer niko ne želi da ih zaposli, a realno i nemaju gde da se zaposle. U slučaju da se zaposle, gube pravo na pomoć od 11,000 din. Izuzetno skromni i smerni ljudi, veoma kulturni.

Potrebna im je pomoć svih nas! Moramo se udružiti i pomoći porodici, koja zaista nema uslove za normalan život. Nemaju ništa, ni frižider, ni veš mašinu, a da ne pominjemo računar koji je trenutno potreban Neveni, a kasnije će biti poteban i Luki i Lani kada krenu u školu. Metar drva košta oko 40 eura, a njima je potrebno minimum 10 metara, jer kao što ste videli, kuća je u jako lošem stanju i samim tim je neophodno konstantno grejanje. Uzmimo u obzir da je cena 1 kg šećera 150 din, a cena 1L ulja 250 din.

 

NAPOMENA!!!
Najpotrebnija je hrana, sredstva za higijenu, odeća i obuća za decu.  Brojevi obuće za decu su Nevena 35, Luka 33 i Lana 28. Možete samostalno slati pakete, ali pre toga nam se obratite kako bi dobili adresu na koju treba da pošaljete paket. PTT plaćate vi.
Ukoliko neko želi da im pomogne novčano, može uplatiti novac na račun organizacije,
325-950070004169449, OTP Banka, sa naznakom “Za Maksimoviće”

Apelujemo na sve ljude velikog srca da i ovaj put učestvuju i pomognu porodici, koja zaista nema izlaz. Ova tri mala anđela zaslužuju lepo detinjstvo, jer sigurni smo da će se zahvaliti Bogu i svima onima koji su im pomogli da pored sve brige i problema, izrastu u prave ljude i velike heroje!