utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POVRATAK KORDUNA NA ČELNU POZICIJU

Prva pobeda Mladosti u prvenstvu

Tri kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva MFL Sombor I razred, fudbaleri Korduna iz Kljajićeva vratili su se na čelnu poziciju, i glavnog konkurenta, ekipu Alekse Šantića, obišli samo zahvaljujući boljem skoru datih i primljenih golova. Naime, na svojim poslednjim gostovanjima, Kordun je remizirao u Staparu sa domaćim Hajdukom (0:0), a Šantićani su poraženi na Bukovcu (3:2), dok je miroljubivo bilo na igralištu u Staparu. Uzbuđenja na pretek je bilo na igralištu Omladinca sa Bukovca. Nakon nerešenih 0:0 u prvom poluvremenu, burni početak drugoga su obeležili penal u trećem minutu, koji je realizovan, i brzo povećanje vođstva, a ne dugo posle toga i treći gol domaćina, crveni karton i igrač manje kod gostiju, što je nagoveštavalo debakl dotada vodećeg tima na tabeli.

Uzbuđenja na pretek, detalj sa utakmice Omladinac (Bukovac) – Aleksa Šantić

Međutim, četa Rajka Tomića, koji je na klupi menjao otsutnoga prvog trenera Branka Milašinovića, smogla je snage da se vrati u meč, i u samom finišu dva puta zatrese mrežu Tepavca, golmana Bukovčana.

Ekipa Aleksa Šantić

U ostalim mečevima osmog kola Mladost iz Kruščića ostvarila je prvu pobedu u prvenstvu, savladasvši pri tom Terekveš iz Svilojeva (3:1), Partizan je u opštinskom derbiju dobio Jedinstva iz Ribareva (3:0), a Zadrugar je sa lakoćom pobedio OFK Šikaru sa 4:1. Drugi remi u ovom kolu desio se u Deronjama, gde su domaći Omladinac i Dunav iz Bačkog Monoštora igrali 2:2. Ukupno je postignut 21 gol, ili 3,5 po utakmici, Kordun je i dalje neporaženi klub, a Mladost je prvom pobedom i novim bodovima pobegla sa zadnje pozicije na tabeli.
Kordun i Aleksa Šantić imaju po 18 bodova i drže prva dva mesta na tabeli, a sa trećeg mesta ih vreba Omladinac sa Bukovca. Fenjer od Kruščićana je preuzela ekipa Jedinstva iz Ribareva koja je do sada sakupila samo 4 boda.
U narednom, devetom kolu Kordun dočekuje Mladost, Hajduk gostuje u izletničkoj šumi kod OFK Šikare, Šantićani ugošćuju Zadrugar iz Srpskog Miletića, a Monoštorci Omladinac sa Bukovca. Na Velikom salašu kod Apatina, Jedinstvo igra sa Omladincem iz Deronja, a u Svilojevu je novi opštinski derbi, gde Terekveš čeka Partizana iz Kupusine.

Vinko Janković