subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

POZORIŠNA PREDSTAVA ZA SVAČIJI UKUS

U sredu, 19. februara, sa početkom u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra Apatin, biće odigrana pozorišna predstava „Primadone” .

U predstavi igraju glumce Rada Đuričin i Tanja Bošković.

Adaptacija i režija: Irfan Mensur

Muzika: Aleksandar Sanja Ilić

Cena ulaznice je 400 dinara.

Rezervacije karata su 13, 14. i 18. februara od 8 do 12 časova na broj telefona 025/773 588

Preuzimanje rezervisanih karata je u utorak 18.februara od 18-20 časova na blagajni, a prodaja karata biće na dan predstave od 18 časova.

Opis predstave:

„Ponekad su fiktivni život pozorišta i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Milena i Dara su žene u “najboljim” godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu kojem prete da će biti srušeno. Udovica i ljubavnica direktora, glavnog glumca i režisera tog istog pozorišta su ujedinjene u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali i ideala o boljem svetu. U dijalozima s humorom vaskrsava era puna snova i utopija u kojima obe primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo.

Tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudi misli i promeni savest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera… Ova predstava Irfana Mensura je inspirisana dramskim delom “Opsada Lenjingrada” savremenog španskog pisca H. S. Sinestera.“