petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PREDRAG PERUNIČIĆ POSETIO OPŠTINU APATIN

U cilju promocije nove strategije razvoja sporta, državni sekretar za sport Predrag Peruničić posetio je danas opštini Apatin. On je u okviru posete, prvo obišao sportsku halu OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Sonti, gde su ga dočekali predsednik opštine Apatin Milan Škrbić sa svojim saradnicima.

Peruničić je posetio trening ŽRK „Sonta“ kojima je ovom prilikom poklonio lopte. Trener kluba Stevan Mihaljev se zahvalio na poseti i poklonima, istakavši da mu je zadovoljstvo i čast na ukazanoj poseti nekada velikog sportiste, a danas funkcionera, te da se nada da će to poslužiti kao dodatni podstrek za dalji rad Sonćanki.

Nakon posete Sonti, delegacija je nastavila put ka Apatinu, gde ih je veliki broj sportista i građana dočekao ispred sportske hale OŠ“Žarko Zrenjanin“.  Državni sekretar za sport je bio gost na treningu OKK „Apatin“ gde je razgovarao sa trenerom ovog kluba Nenadom Ugarkovićem o novoj strategiji razvoja sporta.

Poseta je završena fotografisanjem i izjavom apatinskim medijima, gde je Peruničić istakao kako se pored evaluacije i analize perioda iz prethodne četiri godine 2014. – 2018. pokazano na koje sve načine sport pozitivno utiče na društvo. U narednom periodu biće cilj promocija i razvoj sportskog turizma koji je trenutno u ekspanziji. Posete lokalnim samoupravama su najbolji način da saznamo kakvo je stanje na terenu. Nova strategija će se praviti za narednih 10 godina, i upravo je važno da iz škole usmerimo našu decu da se razvijaju kroz sport. – zaključio je Predrag Peruničić

 Info služba

                                                                                                Opštine Apatin