petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PREKINUT POBEDNIČKI NIZ OBROVČANA, RUSINU JEDINI BOD NA GOSTOVANJU

Efikasno kolo, na četiri meča 7+

Šesto, najefikasnije kolo do sada u Područnoj ligi Sombor, u kojem je postignuto ukupno 49 golova, ili 6,1 po jednoj utakmici. Na jedenom meču je bilo 8, na četiri po sedam, na dva po 6, i „samo“ na jednom 4. Na sedam uttakmica su domaći fudbaleri uzeli sva tri boda, samo su se fudbaleri Rusina vratili sa bodom iz Bačkog Brestovca, gde je bilo 3:3 u igri sa ekipom BSK-a. Na ovoj utakmici je pokazano 10 žutih i jedan crveni karton. Sudio je Jerilović iz Apatina, a crveni je zaradio Milošević iz BSK-a. Plavšić, Danojević sa 11m i Komazec su strelci za domaćina, a Marković, Davidović i Đukanović za goste.
Dosadašnji lider na tabeli, obrovački Borac 46, poražen je u Mladenovu sa 4:3 Radišić, Velemir 2 sa 11 m, i Mišković1-Jovanović, Vjetrović, Jandrić 11 met.) Popović (Borac)-crveni karton, a pobeda Hercegovca pred svojim navijačima nad poslednjim na tabeli, somborskim ŽAK-om od 6:0 (Dujaković 3, Ivelja i Novčić 11met. i Račić), približila je tim iz Gajdobre ekipi Borca na tabeli, i sada su izjednačeni po broju osvojenih bodova do sada, 15.
Vojvodina je u Tovariševu preslišala Maglić 7:0 (Ranisavljević 2, M. Dmitrović 2, Bojanić,Vučić i Radonić), a Budućnost u Paragama, Kulpin 6:2 (Marić, Vujasinović 3, Jovicki i Bačanov-Burger i Radovanović). Burger je zaradio crveni karton. Domaći Polet u Karavukovu nije dozvolio iznenađenje i sa 3:1 porazio goste iz Bača. Stoiljković, Malinović i Zec strelci za Polet, a Gojić za Tvrđavu. Na ovoj utakmici je pokazano devet žutih kartona. U Pivnicama je Slavija nadigrala Kordun iz Kljajićeva 4:0 (Babić, Trivunović 2 i Petrović) Crvene kartone dobili su  Brnja Sl. i Čvokić Kordun ,a u Ratkovu je domaći Radnički 1918 održao lekciju Omladincu sa Bukovca (6:1). Strelci za domaće Crnjanski ,Petković 2, Milojević i Novović 2 za domaće, a N. Mijić za goste.
Na tabeli sada Borac 46 i Hercegovac drže prva dva mesta sa 15 bodova, iza njih su Vojvodina sa 13 i Budućnost iz Mladenova sa 12. Na začelju ništa novo. Kulpin 3, Omladinac 1 i ŽAK bez bodova.
Narednog vikenda na programu su utakmice sedmog kola u kojem se sastaju na Bukovcu: Omladinac i Budućnost iz Mladenova, u Kljajićevu igraju Kordun i Radnički 1918 iz Ratkova, a u Ruskom Krsturu Rusin i Slavija. Brestovčani putuju u Bački Maglić, a Vojvodina u Sombor. U Baču će Tvrđava dočekati Hercegovac iz Gajdobre, Kulpin na svom terenu Poleta iz Karavukova, a Borac 46 u Obrovcu Budućnost iz Paraga.

V.Janković