utorak, 18 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRELAZNI ROK-OTIŠLI, DOŠLI, PRIPREMNE UTAKMICE

Svakog februara sumiraju se utisci vezani za fudbalski prelazni rok. Fudbalska pijaca pobuđuje veliku pažnju i najinteresantnija je baš u zimskom periodu. Tada se klubovi uglavnom opredeljuju za plan i program rada i shodno mogućnostima dovode pojačanja. Kako je ko pazario, sa kojim igračkim kadrom ulazi u nastavak takmičenja, poznavaoci fudbalskih zbivanja na ovim prostorima moće sami da procene.

Igrači sa ispisnicama, koji su promenili dresove, već su registrovani, i zaigrali prijateljske utakmice za svoje nove klubove. Mladi i ne registrovani igrači imaju mogućnost da se priključe novim klubovima kao i svi slobodni igrači. Prijateljske utakmice su u punom jeku, vremenske prilike idu na ruku fudbalerima, uprave i rukovodstva klubova odrađuju poslednje zadatke kako bi što spremnije dočekali prolećnu sezonu i prvenstvene okršaje za bodove.

BRATSTVO 1946 VEROVATNO JAČE NEGO LANE

Prigrevčani su ove zime doveli: Dejana Kronća i Stefana Vukića iz Srbobrana, Dejana Resanovića Bajša, Nebojšu Ivanovića Borac Šajkaš, Pavla Perovića Polet Sivac, Dejana Juhika Hajduk 1912 Kula, Darka Gabrića Bačka 1901 Subotica, Pavla Zorića i Dragana Stančevića OFK Mladost APA.

Klub su napustili: Aleksa Lapčić, Aleksandar Leđanac, Vasilije Nešković, Nemanja Nikić, Miloš Savanović i Bogdan Stamenković.

FK Bratstvo 1946

Da li su jači ili slabiji u odnosu na jesenji deo takmičarske sezone brzo će se saznati, jer je za izabranike trenera Životu Gavrilovića svaka utakmica svojevrstan derbi. Okosnica tima koji je poslednjih nekoliko sezona igrao značajnu rolu u Srpskoj ligi Vovodina nije se mnogo izmenio, jer su vernost sa Bratstvom 1946 produžili oni najstandardniji kapiten Srđan Vuković, Vladimir Bajčev, Branislav Vejnović, Nenad Bursać, Ognjen Šveljo, Aleksandar Nosković, Dejan Stanković i ostali, ali je problem u težoj povredi golmana Ićitovića koji će se radu sa prvim timom verovatno priključit tek za oko mesec dana.

 RASTU AMBICIJE ČONOPLJANACA

Drugi tim na tabeli Vojvodjanske Lige Sever, čonopljanska Sloga, pauzu između dve sezone iskoristili su na najbolji mogući način, i selektivnim izborom pojačanja, osvežili ekipu novim igračima od kojih očekuju da se najpre uklope u novu sredinu, a potom i da budu igrači koji će doneti novi kvalitet timu sa visokim ambicijama.

Tako su zimus Slogu pojačali golman Stefan Lebović (došao iz Bjelovara-Hrvatska), Nemanja Szdanić (Radnički 1912), Nikola Vemić (Cement-Beočin) i Goran Knežević (slobodan igrač). Ekipu su napustili golman Predrag Zorić (Radnički-S), Nikola Vladetić (BSK), Dragan Hocieslavski (Draž-Hrvatska)

Strahinja Lučić (plavi dres) ostaje udarna igla Sloge

Trener Miroslav Paunović ima na raspolaganju sledeće igrače: Stefan Lebović, Mile Milošević, golmani, a potom Marko Rebić, Goran Knežević, Atila Kemenj,Aleksandar Mitrović, Nikola Milošević, Darko Konjović, Branko Vidović, Nemanja Sazdanić, Nikola Štrbac, Nikola Vemić, Nikola Purić, Vuk Ninkovič, Aljoša Jajić, Milovan Vukas, Strahinja Lučić, Zoran Stojšić, Marko Mijatović i Ričard Rajčanji.

Sloga je već odigrala dve kontrolne utakmice i bez primljenog gola dala protivnicima ukupno 7 golova. Najpre kod kuće je pobedjen Omladinac (B) sa 4:0 (Vukas 2, Štrbac i Ninković po 1., a potom u Boboti (R. Hrvatska) tima Bobota Agrar sa 0:3 ( Stojšić, Vidović i Lučić) U narednim mečevima

23. februara u Čonoplji : Sloga-Stari Grad (Bačka Palanka)

27. februara u Kljajićevu Kordun-Sloga

02. marta u Subotici Bačka-Sloga

U prvom prolećnom kolu čonopljanci su domaćini Bačkoj iz Pačira

OFK MLADOST BACA AKCENAT NA MLADE

Strateg apatinskog vojvođanskog ligaša OFK Mladost APA Slobodan Bačić prolećni deo sezone iskoristiće da uigra mlade i nedovoljno afirmisane igrače, jer je osnovni cilj kluba opstanak u ligi, a to je obezbeđeno još jesenas. Ipak, ovaj prelazni rok nije ostao nezapažen jer su klubu pristupili: golman Dejan Jeličić Radnički Sombor, Aljoša i Kolja Jovović Polet Karavukovo, Milan Vujin Polet Karanac Hrvatska, Kristijan Timar BSK Bački Brestovac, Dušan Mitrović Radnički 1912 Sombor i Vladimir Pešić Banik Kalinovo Slovačka.

Na mlađima svet ostaje, OFK MLadost APA

Iz kluba su otišli: Dušan Rašeta, Stefan Ožegović, Stefan Vezmar, Sebastijan Kuntić, Vukašin Vujinović, Goran Milanović, Jovan Milošević i Aleksandar Gligorijević.

OBA GOLMANA OTIŠL, POVRATNIK TEŠIĆ U ZAMENI

Ekipa ŽAK Sombor

Dvadesetšestog januara počele su pripreme fudbalera somborskog ŽAK-a za nastavak prvenstva u Područnoj Ligi Sombor. Trener Albert Hernaus ima na okupu dovoljan broj igrača, i kroz pripremne utakmice, uigrava, i traži najbolje za nastavak sezone. Iz kluba su otišla oba golmana, Dušan Langundžin (Hrvatska) i Ivica Molnar (BSK-BB). Takođe su otišli Bubanja i Asan (Radnički-S) a crno beli dres su obukli: povratnik, golman Marko Tešić (Hajduk-Stapar), Mišković (OFK Šikara), Joka (Dunav-BM), Antičević (BSK), Vukelić, Gromilović i Čičovački (svi iz Alekse Šantića). Ekipi su priključena tri omladinca Popov, Banda i Vulin.

Tri utakmice do kraja priprema i to 23. februara kući sa Kordunom, 27. 02 sa Radničkim (S) kraj pruge i 03. 03. sa Hajdukom iz Stapara.

Protivnik somborskih železničara u prvom kolu nastavka je Slavija u Baču. U meču od jesenas bilo je 1:2 za goste.

 OTEŽAN RAD U PRIPREMNOM PERIODU SOMBORSKOM RADNIČKOM

Početak priprema za najstariji klub u opštini protiče u veoma otežanim uslovima za rad, jer je samo jedan teren (od tri) na Gradskom stadionu dostupan za treninge, a upravo njega koriste dva kluba sa više uzrasnih kategorija. Pored ove brige vojvođanskog ligaša u mini prelaznom roku napustila su četiri fudbalera, od čega tri iz prve postave jesenjeg dela takmičenja. Golman Dejan Jeličić prešao je u apatinsku OFK Mladost, Aleksa Sapozničenko i Vladimir Radev su se preselili u Radnički 1912, a u isti klub je otišao i mladi golman Filip Pehilj. Somborskim crveno-belima pristupili su golman Predrag Zorić (Sloga-Č) žakovci Bubanja i Asan i povratnik iz Subotice Mika Matijević. Klub se u prelaznom roku zahvalio i Emiru Džonoviću, treneru kadeta, a isti je prešao u komšijski tabor-Radnički 1912. Kadet iz njegovog tima od jeseni, Mihajlo Lakić biće pojačanje subotičkog Spartaka u narednom periodu.

Povezano:  RADNIČKI 1912 SUTRA PROTIV UZDRMANE BAČKE 1901

Radnički je odigrao u Odžacima sa istoimernom ekipom i poražen je (5:4), a naredne subote  (23. 02) igra sa ekipom BSK-a najverovatnije na Bukovcu.

GORAN TERZIĆ SA TELEČKOM ZA RESPEKT PROLEĆA U MRL II

Najveće iznenađenje minule Zimske Lige u fudbalu bila je ekipa Telečke iz istoimenog mesta. Puleni trenera Gorana Terzića, dokopali su se četvrtfinala igre na parketu hale Mostonge, a odnosom prema takmičenju (za razliku od pojedinih klubova) pokazali su sa kojom ozbiljnošću prilaze ovom poduhvatu Gradskog fudbalskog Saveza Sombor.

I pripreme za novu sezonu u MRL II ozbiljno je svaćeno i u rukovodstvu kluba i kod samih igrača. Predsednik kluba Miladin-Mića Radić sa trenerom Goranom Terzićem  radi na dovodjenju novih igrača i obezbedjenju boljih uslova za rad  u klubu. Telečki su pristupili Vlada Černuš, Goran Gagić, Lazar Matić i Dragan Andreković. Žuto-plave su u mini prelaznom roku napustili Nemanja Komazec (Graničar-R) i Goran Mazinjanin (Omladinac-B)

U nove borbe za bodove na proleće će nastupati : Vlada Černuš, Goran Gagić, Nemanja Nenadović, Vinko Marjanović, Strahinja Karalić, Sava Momčilov, Dragan Andreković, Miloš i Branko Devrnja Zoran Kobac, Erik Drobina, Luka Krčevinac, Filip Beretić, Lazar Matić, Aleksandar Benjak, Nenad Jakšić, Svetozar Prekajac, Aleksandar Marjakaj, Aleksandar Beširević, Borko Radić i Milan Stanojević.

U prvoj utakmici pripremnog perioda Telečka je poražena u Staparu od Hajduka sa 1:2.

  ŠANTIĆANI POJAČANI DVOJICOM POVRATNIKA IZ INOSTRANSTVA

Detalj sa utakmice A. Šantić – Kordun Kljajićevo

Četvrti tim na tabeli posle jesenjeg dela prvenstva Međuopštinske Lige I razreda, ekipa Alekse Šantića nedavno je počela pripreme za novu sezonu i već odigrala jedan kontrolni meč u Pačiru sa domaćom Bačkom. Rezultat je bio 6:4 za domaćina, a golove za goste su dali M.Tomić, Sjeran, Djurdjić i Lazarević. Naredni meč šantićani igraju u Đurđinu 24. februara, a potom sa Solidom iz Subotice 3.marta. 10 narednog meseca igraće sa ekipom Hajduka iz Stapara, a kasnije će se dogovoriti ko će biti domaćin na toj utaskmici.

Inače iz kluba su otišli : trener Brako Milašinović (bez angažmana), a  igrači Dalibor Gromilović, Bojan Vukelić, Aleksandar Čičovački, (svi u somborski Žak) i Strahinja Kapetinić u Jedinstvo-Lemeš iz Svetozar Miletića. Od novajlija tu su trener Slavko Gavrić (50), koji je igrao donedavno  u prvom timu i uz Milana Rodića sa Velikog Salaša igrač sa najdužim stažom u regionu. Šantićane su još pojačali igrači-povratnici iz inostranstva, Dositej Drašković (Slovačka) i Branko Đurđić (Madjarska). Petar Korponaić je došao iz Radničkog (B).

VELIKI BROJ REGISTROVANIH U SOMBORSKOM METALCU

 

Po rečima Nikole Mijatovića (82) doživotnog predsednika somborski Metalaca, ekipa ima 26 registrovanih fudbalera za narednu sezonu, i pored toga postoji bojazan da na utakmice ne dođe dovoljan broj igrača. Čika Nikola nije zadovoljan odzivom na treninge, a strahuje i da će tako biti i na utakmicama.

OFK Metalac Sombor

Kako prvenstvo MFL II razreda počinje tek krajem marta, klub kraj pruge je nedavno počeo sa pripremama i odigrao jedan kontrolni meč protiv prvih komšija, ekipe ŽAK-a. Rezultat je bio 3:0 za Područnog Ligaša. Naredni meč igraju u subotu (23. 02.) i ugostiće staparskog Hajduka na svom terenu.

Iz kluba je otišao Kantor u (Jedinstvo-Lemeš ), a došao Gakovčanin Anđelić. U OFK Metalac će doći bivši igrači, reaktiviraće se Siniša Urtalj i Voja Zvekanov.

KUPUSINCI DOVELI MARINA

Kupusinski Partizan nije mnogo menjao sastav u odnosu na jesen, pa je jedino Nemanja Marin prešao iz Mladosti u Partizan, a Darko Mufić je napustio klub.

TEREKVEŠ POPUNIO REDOVE

Terekveš iz Svilojeva dobro je iskoristio ovaj prelazni rok, pa je doveo Dušana Popadića i Miloša Čonića OFK Mladost APA, Nikolu Tatića FMF Apa-futsal, Roberta Kuntića Bratstvo 1946, Dušana Zubera Partizan Kupusina i Miroslava Čonića Jedinstvo Ribarevo. Otišli su Nikola Vrančić i Vladimir i Goran Grmuša.

JEDINSTVO SAČUVALO TIM OD JESENI

„Salašari“ su dobili bitna pojačanja u braći Vladimiru i Goranu Grmuši i Nikoli Vrančiću koji su im pojačali redove dolaskom iz Terekveša, kao i u Darku Mufiću koji je pristigao iz Partizana Kupusina. Klub je jedino napustio Miroslav Čonić.

SONĆANI I OLIMPIK SA ISTIM SNAGAMA

Sonćanski Dinamo nije imao nikakvih kadrvskih promena, kao ni Olimpik.

V. Janković i J. Banjac