nedelja, 17 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVAČKA RUKOMETNA „FANTAZIJA“ OBORILA AĐANE SA NOGU

Ovogodišnji 16. po redu Mikulaš kup, za mlađe rukometaše, koji je u Adi trajao od 13. do 15. decembra ostaće upamćen po briljantnom izdanju PIK Prigrevice i pionira ovog kluba koji su rivalima očitali rukometne lekcije. Među 22 ekipe u tri konkurencije: kadeta i pionira po sedam ekipa, a u konkurenciji mlađih pionira osam rivala, Prigrevčani su prijavili ekipe u pionira i mlađih pionira, a organizatori su im izašli u susret i dozvolili da svoje utakmice odigraju u dva dana kako bi smanjili trošak, a ujedno bi trodnevno putovanje bilo prenaporno za dečake tog uzrasta. Međuti, ni činjenica da su na put kretali ujutru u 7 vraćali se uveče u 20 časova nije uticalo na njihovo rukometno umeće.

Pobednici, pioniri RK PIK Prigrevica

Kod pionira konkurencija je bila žestoka, jer su ekipe bile iz Srbije: RK Potisje Pleteks iz Ade, RK Smederevo iz Smedereva, RK Studentski Grad iz Beograda, RK Kikinda Grinex iz Kikinde, RK PIK Prigrevica iz Prigrevice, iz Mađarske RK Pik Seged i iz Rumunije RK SZKA. Takva konkurencija uglavnom motiviše izabranike trenera Milke NIkšić, pa im nije smetalo što u jednom danu moraju igrati čak tri utakmice. Rivali su jedan po jedan dolazili na red, a on je išao ovako: prvog dana odigrali su utakmice protiv RK SZKA pobeda rezultatom 18:11, nakon toga RK Kikindu Grindex 26:9 i ekipu domaćina RK Potisje Pleteks rezultatom 20:17.

Jovan Tadić, najbolji igrač turnira

Narednog dana sledile su nove tri utakmice i tri nova trijumfa RK Smederevo 26:17, nakon toga derbi i susret koji je odlučivao prvaka RK Studentski Grad rezultatom 13:10, a onda treću utakmicu koja nije imala rezultatski značaj, ali nije bilo opuštanja, već ubedljiva pobeda protiv RK Pik Seged iz Mađarske rezultatom 24:11.

Srebro sija kao zlato, mlađi pioniri RK PIK Prigrevica

Mlađi pioniri nisu razočarali osvajanjem srebrne medalje. U tom uzrastu trener Milka Nikšić nije mogla da računa na sve raspoložive snage, ali će ostati zabeleženo da su i oni igrali po tri utakmice i da su na pleća plagali mnogo zvučnija imena od njihovog kluba, a to su bili: RK Potisje Pleteks 2007 iz Ade, RK Potisje Pleteks 2009 iz Ade, RK Spartak Vojput iz Subotice, RK Vrbas Petrol iz Vrbasa, RK Smederevo iz Smedereva, RK Studentski Grad iz Beograda, RK PIK Prigrevica iz Prigrevice i iz Rumunije RK SZKA. Raspoređeni u dve grupe najmlađi Prigrevčani su prvog dana slavili u duelima sa: RK SZKA rezultatom 12:11, RK Smederevo rezultatom 15:9 i RK Potisje Pleteks 2009 rezultatom 17:8. Narednog dana su ih očekivali polufinalni i finalni susreti.

Dušan Zekić najbolji golman mlađih pionira

Put do same završnice izborili su protiv Vrbasa boljim izvođenjem sedmeraca nakon što je susret završen 7:7, a u finalu su izgubili od domaće RK Potisje Pleteks 2007, rezultatom 9:12.

Kapiten Dimić preuzima pehar za drugo mesto

Za najboljeg golmana turnira kod mlađih pionira proglašen je Dušan Zekić, a kod pionira laskavo zvanje za najboljeg igrača pripalo je levom krilu Prigrevice Jovanu Tadiću. Svakako da se mora naglasiti da su obe ekipe sa terena ispraćene dugim aplauzima i da su na najbolji mogući način prezentovali apatinsku opštinu. Mališanima je priređen i svečan doček, jer je nekoliko desetina roditelja i meštana Prigrevice došlo da ih dočekaju uz zvuke pesme.

Pobednički pehar u pravim rukama, kapiten pionira Lazić

Klub se zahvaljuje roditeljima dece koji su nas i ovog puta podržali i omogućili da uzmemo učešće na još jednom Međunarodnom turniru. Zahvaljujemo se svima koji su sinoć došli ispred klupskih prostorija i priredili nam doček, rekla je ponosni trener Milka Nikšić koja je tvorac ovih malih šampiona koji su kalendarsku godinu okončali sa vrhunskim rezultatima.