petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVAČKI RUKOMETAŠI ČEKAJU NOVE IZAZOVE

PREKINUTA SEZONA ZA PAMĆENJE

Rukometaši PIK Prigrevice neće biti u situaciji da kroz ostatak ligaškog takmičenja ostvare najveći uspeh u istoriji kluba i plasiraju se u Prvu ligu Sever. Pobedonosni hod čete trenera Milke Nikšić zaustavila je „viša sila“, a prekid prvenstva usledio je upravo u trenutku kada je ekipa bila u evidentnom usponu forme.

Prisećanja radi Prigrevčani su prisilni prekid dočekali kao trećeplasirani tim na tabeli Druge lige Sever sa više nego realnim izgledima da se do kraja prvenstva domognu jednog od prva dva mesta koja su vodila u viši stepen takmičenja. Sve ambicije igrača i kluba nailazile su na podršku meštana čitavog sela, mesna zajednice i velikog broja navijača. Uzavrelu i veoma pozitivnu atmosferu preikula je svima poznata tromesečna pauza, a još nedonešene odluke od strane čelnika Rukometnog saveza Srbije, u vidu da se još ništa zvanično ne zna, dodatno destimuliše većinu klubova koji isčekuju da se vrh Saveza složi i odluči šta će se dalje raditi.

Traže novu šansu kroz baraž, generacija za velika dela RK PIK Prigrevica

-Mi smo se, zajedno sa Hercegovcem iz Gajdobre, Slavijom iz Novog Sada i Metalcem iz Futoga, prijavili za baraž za popunu Prve lige, ali još ništa ne znamo i čekamo da nam se javi kada, gde i na koji način će se igrati. Ove četiri ekipe su bile u samom vrhu tabele prilikom prekida prvenstva i smatram da je to i najobjektivnije da se prvak, odnosno dve ekipe koje bi trebalo da se plasirau dalje budu odlučene između nas. Ovo isčekivanje nam donekle kvari sve planove, jer je pauza bila duga, nije se treniralo i ne znamo hoće li biti baraža za dva, tri ili četiri meseca, a možda stigne odluka da se igra ranije. Teško je pod takvim uslovima raditi i tempirati formu igrača, kaže trener svih selekcija prigrevačkog rukometa Milka Nikšić.

Prigrevčani ne kriju da su dodatne žrtve ovog prekida, jer su sve kockice bile dobro složene u mozaiku uspeha, koje će biti veoma teško ponovo ukomponovati. Ipak, strateg prigrevačkih rukometaša uvek može da računa na izuzetno visok motiv svojih igrača predvođenih kapitenom Čovićem, potov Kozlovačkim, Tepavcem, Đurasinovićem, Putnikom, Momčilovićem… jer oni pored kvaliteta poseduju voljni momenat koji je mnogo jači u odnosu na rivale.

-Šteta je što nismo mogli do kraja da odigramo sezonu koja će po mnogo čemu ostati upamćena. Nadam se, na kraju, za nas po uspešnom rezultatu. Istina je da igrači izuzetno cena svoj klub i da sa ponosom brane čast prigrevačkog rukometa, ali ostaje žal što je na ovakav način prekinuta sezona u kojoj smo igrali odlično. Moramo se nadati najboljem, pa sa nestrpljenjem isčekujemo konačnu odluku RSS, napominje Nikšić.

Prekid prvenstva zadesio je i mlađe kategorije gde su Prigrevčani godinama unazad neprikosnoveni na ovom području, pa će svoju dominaciju morati da potvrde kroz druga takmičenja.

-Prijavili smo se za otvoreno državno prvenstvo. Lige su takođe poništene, i onda prave otvoreno prvenstvo (to znači da može da se prijavi ko hoće). Mi smo se prijavili za kategoriju dečaka 2005. godište i 2007. godište, odnosno M14 i M12. U M14 do sad se prijavilo 12 ekipa. Mi, Mladost, Crepaja, Hajduk Beška, Arilje, Sloga Kraljevo, Partizan Beograd, Metaloplastika Šabac, Beograd, Smederevo i Rakovica. U M12 do sad se prijavilo 10 ekipa. Mi, Dinamo Pančevo, Hajduk Beška, Junior, Partizan Beograd, Metaloplastika Šabac, Beograd, Smederevo i Akademija Lečić. Konkurencija će biti jaka, a iskrena da budem kod nas je ona prepoznatljiva euforija pomalo splasla i biće veoma teško povratiti pobednički mentalitet kod igrača koji su se delom i rasuli. Na ovo takmičenje odlazimo desetkovani i bez nekolko ključnih igrača u oba uzrasta, pa će biti mnogo teže nego do sada. Ne preostaje nam ništa drugo nego da radom pokušamo dostići nekadašnju formu i pokušati da u najboljem svetlu prezentujemo naš klub, opštinu, ali i ceo okrug, poručuje Milka Nikšić.