subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVAČKO BRATSTVO 1946 POSTALO RASADNIK TALENTOVANIH FUDBALERA

SVI BI HTELI PRIGREVČANE U EKIPI

Poslednjih godina Fudbalski klub Bratstvo 1946 iz Prigrevice beleži vrhunske rezultate u Srpskoj ligi Vojvodina. Dobre igre ukomponovane sa profesionalnim odnosom prema obavezama, ali i samom takmičenju, doprineli su da je klub na pokrajinskom nivou stekao zavidan rejting. Igrači koji brane boje prigrevačkog fubala sve su traženiji u krugu saveznih ligaša, pa će ove zime Bratstvo 1946 napustiti Vladimir Bajčev odlazi u Proleter iz Novog Sada, Aleksandar Popović Radnički Kragujevac i Bogdan Stamenković Radnik Surdulica. Na meti je još nekoliko prvotimaca koji bi lako mogli da promene sredinu, jer je za njihove usloge zainteresovano nekoliko klubova iz viših liga.

Vladimir Bajčev (14) odlazi u Proleter Novi Sad

Ovaj vrtoglavi uspon krenuo je pre oko sedam godina, a tajnu uspeha Prigrevčani vide u pravom odabiru fudbalera, radu i disciplini.

Mi smo klub u kome vodimo brigu o svakom detalju. Prilikom dovođenja novajlija težimo da pronađemo igrača koji će se, pored fudbalskih kvaliteta, lako uklopi u mentalitet sredine u kojoj živimo, da poseduje sve pozitivne ljudske osobine i da poštuje klupsku disciplinu. Od igrača ne tražimo da pruže više od svojih objektivnih mogućnosti. Svaki pojedinac zna da se zalažemo za regularnost takmičenja i da se u našem klubu bodovi osvajaju isključivo na terenu, pa moraju biti maksimalno spremni tokom čitave sezone. U takvim uslovima fudbaleri lakše uspevaju da napreduju, reči su predsednika FK Bratstvo 1946 Predraga Ostojića.

Pored gore pomenutih fudbalera koji će već ove zime napustiti klub, Bratstvo 1946 može se pohvaliti da su i predhodnih nekoliko godina igrači bili na ceni. Saša Tomanović je prvi probio „led“ pa je iz Prigrevice otišao u Super ligu, a njegovim stopama krenuli su još i drugi.

Prigrevica je selo sa oko 3.000 stanovnika i za nas je to donekle ponos. Klub vode isključivo nekadašnji fudbaleri i znamo šta poziv iz elitnog društva znači za mlade ljude. Trudimo se da im omogućimo što bolje uslove za rad, pa su pojedinci maksimalnu afirmaciju steklu upravo u našem klubu. Iskreno se nadam da će u uskoroj budbućnosti iz naše sredine ponovo biti igrača za vrhunske klubove. Smatram da dobro radimo i da se to odlaskom ovih fudbalera na najbolji način vrednovalo, naglašava Ostojić.

Na meti klubova višeg ranga, fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946

Odlazak igrača ovakvog formata osetiće se u igri, pa se navijači pitaju ima li klub adekvatne zamene?

Ovih dana mi se telefon bukvalno usijao od silnih poziva i nuđenja igrača raznih profila. U Bratstvu 1946 se zna ko šta radi, pa o eventualnim pojačanjima i zamenama za one koji su otišli, odlučiće stručni štab. Taj deo posla je njima poveren, ističe prvi čovek kluba Predrag Ostojić.