utorak, 18 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI LJUTI NA SUDIJU NEĐU MRĐU, INAČE SINA TRENERA GORANA MRĐE KONKURENTNE EKIPE ZA VRH TABELE

PANČEVAC MRĐA SASEKAO BRATSTVO 1946

Nakon susreta u Sremskoj Mitrovici gde su odigrali nerešeno 1:1 sa domaćim Radničkim, Prigrevčani su ostali pri vrhu tabele Srpske lige Vojvodina, ali imaju velike zamerke na suđenje Neđe Mrđe iz Pančeva i smatraju da su oštećeni za dva boda. Neujednačen kriterijum prilikom dosuđivanja prekršaja, prekidanje akcija koje su bile prilike za pogodak, ne dosuđen klasičan penal i grubost domaćina, arbitar Mrđa je u velikoj meri tolerisao što je izazvalo gorčinu kod igrača, stručnog štaba i uprave klube.

-Ne znam da li moramo svakog prvenstva da naglašavamo da se borimo za regularnost takmičenja, da ne tražimo pomoć arbitara i da jedino želimo ravnopravne uslove kao i naši protivnici. Situacija u Sremskoj Mitrovici kao da je preslikana iz prošlog prvenstva kada je Delibašić uticao na naš susret sa Borcem nakon kojeg smo morali desetkovani da igramo sledeće utakmice i koja je bila presudna za dalji tok takmičenja, odnosno njegova arbitraža nas je u velikoj meri udaljila od naslova prvaka. Smatramo da je poštenije da nam se kaže da su nečiji planovi da neko drugi bude prvak i da se ne zabluđujemo i trošimo novac, vreme i energiju, kaže predsednik FK Bratstvo 1946 Predrag Ostojić.

Suduja Mrđa im uskratio pravo na radost

Prigrevčani navode da su još pre početka prvenstva načuli da nemaju šanse da budu prvaci, jer je to mesto navodno rezervisano za nekog drugog. Mada su sumnjali u glasine koje uglavnom kreću uoči svake nove sezone, nakon pet odigranih kola polako se nazire ispravnost takvih priča.

-Kada imate susret u kome arbitar ne dosudi više nego očigedan penal (igrač rukom zaustavlja loptu koja ide ka praznom golu), prizna pogodak domaćina nakon prekršaja nad golmanom, zaustavlja u nekoliko navrata kontre gda imamo četiri na dva, svojim odlukama iritira igrače i dovede utakmicu do krajnje neregularnosti, onda dolazite u situaciju da sumnjate u sudijske namere. Pred nama su utakmice od velikog značaja i ukoliko budemo imali slično suđenje šanse za dobar rezultat su nam unapred svedene na minimum. Iz tog razloga apelujemo na nadležne da što pre zaustave one koji žele da režiraju prvenstvo, jer nakon svakog sledećeg kola biće sve kasnije i postavlja se pitanje dokle će klubovi da tolerišu takav sudijski stav. Mi se zaista trudimo da budemo savesni, da ugostimo sve onako kako dolikuje, izdvajamo velika sredstva da opremimo stadion i stvorimo dobre uslove za igru kako naše tako i gostujućih ekipa, ali očigledno da to nije dovoljno. Ponavljam, nama ne treba sudijska pomoć i nisu nam dragi takvi bodovi, već isključivo želimo da u ravnopravnim uslovima igramo i da se sportski i viteški nadmećemo sa svima. Oni koji nas pobede neka znaju da ćemo im sportski i od srca čestitati, kaže Ostojić koji nije želeo da komentariše činjenicu da je pomenuti arbitar sin trenera Gorana Mrđe jednog od klubova koji se bori za sami vrh tabele: – To neka komentarišu nadležni i neka oni razmišljaju o delegiranju sudija. Jedino se nadamo da će ovakvim lakrdijama brzo doći kraj, jer u suprotnom nećemo imati ambicije da se takmičimo u ovakvim uslovima.

Povezano:  RADNIČKI 1912 SUTRA PROTIV UZDRMANE BAČKE 1901

Jovan Banjac