sreda, 8 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI OSTVARILI I TREĆU PROLEĆNU POBEDU

EH, DA SU TAKO IGRALI OD POČETKA!

Zaslužili aplauze

Maksimalan broj bodova u prolećnom delu sezone, koje su osvojili fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 nije nešto neočekivano, ali način na koji su to ostvarili zaslužuje posebnu pažnju. To se pre svega odnosi na poslednja dva duela, protiv Mladosti u Bačkom Jarku 3:1 gde su sa terena ispraćeni aplauzom, što je redak slučaj i prošle subote sa Radničkim iz Zrenjanina 3:0. Na stranu bodove koji su mogli da se osvoje na razne načine, defanzivnom igrom, odugovlačenjem vremena i tome slično, međutim stil igre koji su Prigrevčani primenili je za svaku pohvalu.

Visok ritam igre tokom čitavih 90 i kusur minuta, agresivnost, kolektivno zalaganje, meštovitost u akcijama, precizni pasovi, uz konstantu oprez u defanzivi novine su koje je trener Sreten Jele Vilotić sa svojim pomoćnikom Životom Gavrilovićem uveo i koje, barem za sada daju odličan rezultat.

Uzrok dobrih igara leži u činjenici da je unutar kluba sjajna atmosfera. Odlično se slažemo, imamo drugarski odnos, ali samo van treninga i utakmica, jer tamo nema privilegija i drugarstva. Svako od nas ima svoje zaduženje i moramo ga odraditi. Takav je dogovor i sve dok ga poštujemo bićemo u odličnim odnosima, prve su reči trenera Bratstva 1946, Jeleta Vilotića.

Jele i Žićo zadovoljni još u poluvremenu

Ono što ne može da promakne oku je novi odnos prema obavezama jednog dela igrača. Kao da su se preporodili i pružaju znatno bolje partije u odnosu na neki raniji period.

Ja ne želim da komentarišem ništa drugo sem učinak ekipe od kako sam ja došao na mesto trenera. Zatekao sam ovaj fond igrača i prihvatio se obaveza. Svi su oni sjajni momci i odlični fudbaleri. Možda sada igraju bolje, to ne znam, ali ono što mogu da tvrdim je da su spremni da ostave srce na terenu, a to je veoma bitno. Atmosfera u ekipi je veoma pozitivna, što se moglo vidi u prvim utakmicama. Protiv Mladosti nismo mogli da računamo na Noskovića i Švelju, ovoga puta izostali su Popović i Sremčević, ali su njihove zamene uspešno odradile ono što smo se dogovirili i to je dokaz više da smo kolektiv i da ničiji individualni kvalitet ne može da utiče na igru, tvrdi Vilotić.

Na tribinama stadiona Goran Nesvanulica –Klipi – bio je veliki broj gledalaca i nisu štedeli dlanove, jer su igrači napadali i kod vođstva, što je u nekom pređašnjem vremenu bila retkost. Iz većine grla moglo se čuti – Eh, da su ovako igrali od početka!

Doduše, poznato je da je Vilotić bio igrač koji je težio da njegov tim postigne gol više, pa nije jasno da li je tu praksu iz mladosti preneo na sadašnji igrački kadar.

Nekada u istom dresu, sada u istom timu, Korać i Vilotić

Trenerski poziv je uglavnom nezahvalan i mnogi rade kako im uprava kluba diktira. Mi tih problema nemamo. Svi ljudi u i oko kluba su veoma korektni i ne mešaju nam se u posao. Dogovor je da igramo što bolje i nismo opterećeni nekim plasmanom, a to nam omogućava da rasterećeni uđemo u svaki susret. Međuti, to ne znači da ne moramo da izgaramo za svaki pedalj terene i da ne pružano pre svega dopadljivu i efikasnu igru koja će privući što veći broj gledalaca na tribine. Imamo obavezu da opravdamo poverenje kluba, kategoričan je Vilotić.

Često „škrt“ na izjavama, svoj komentar i mišljenje o igri i učinku Bratstva 1946 sportski direktor Saša Korać je osmehom dao. Dakle, sve je bilo jasno nakon prijateljskog zagrljaja nekadašnjih saigrača, a sada saradnika. Osmeh se video i na licu predsednika kluba Predraga Ostojića – Brene, koji je na kraju aplauzom i srdačnim stiskanjem ruku čestitao trenerima i igračima.

I za kraj jedna poruka, svesni smo da se ne mogu sve utakmice pobeđivati, ali ako se nastavi sa ovakvim zalaganjem niko neće imati zamerke!