subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI POBEDOM OKONČALI SEZONU

BRATSTVO 1946 – CRVENA ZVEZDA (Novi Sad) 5:0 (4:0)

stadion Goran Nesvanulica Klipi

gledalaca oko 300

sudija: Dušan Pančić (Karavukovo)

strelci: Nosković (3. i 45.), Makar (10. i 88.) i Vuković (20)

BRATSTVO 1946: Ićitović, (Jovanović), Leđanac 7, Vejnović 8, (Mišković 7), Nosković 8, (Ožegović), Popović 7, Vuković 8, Bajčev 7, Makar 8, Martinović 7, Bursać 7,5, Stanković 7,5

igrač utakmice: Aleksandar Nosković

Prigrevčani su se ubedljivom pobedom od 5:0 u poslednjem kolu ove sezone Srpske lige Vojvodina oprostili od svojih vernih navijača. Pred naletom sjajnih fudbalera Bratstva 1946 poklelka je novosadska Crvena zvezde, a da je rezultat kojim slučajem bio ubedljiviji ne bi bilo ne zasluženo.

Dvostruki strelac, Aleksandar Nosković

Sve je krenulo u 3. minutu, kada se Nosković dočepao lopte na oko 17 metara od gola gostiju i snažnim i preciznim udarcem je poslao u donji desni ugao nemoćnog Glavičanina. Već u 10. munutu bilo je 2:0, a ovoga puta u list strelaca upisao se odlični Nikola Makar. Nesporazum Ignjića i golmana Glavčanina iskoristio je Bajčev i oteo loptu koju je nesebično dodao do Makara, a ovome nije bilo teško da je sa oko 5 metara pošalje u praznu mrežu.

može biti zadovoljan učinkom, strateg Prigrevčana Sreten Jele Vilotić

U fudbalu postoje stvari zbog kojih gledaoci dolaze na stadione, a jedna od onih lepih je viđena u 20. minutu kada je kapiten Srđan Vuković izveo malu bravuru. Najpre je uspešno predriblao nekoliciju odbranbenih igrača novosadskog tima, a onda loptu poslao na mesto gde se spajaju prečka i stativa. Na odmor se otišlo sa prednošću od 4:0, a za to se postarao Nosković koji je idealno iskoristio pas Makara i ponovo snažnim udarcem poslao loptu u mrežu.

U nastavku su se domaći fudbaleri malo opustili, a gosti su bili nemoćni da učine bilo šta, sem da prime još samo jedan pogodak. Tačku na slovo „I“ stavio je Makar u 88. minutu kada je iz gužve poslao loptu po drugi put iza leđa nemoćnog Glavičanina.