subota, 16 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI POČELI SA PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU I …

BRATSTVO 1946 DOBILO NOVOG GAZDU 

Fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 počeli su sa pripremama za naredno prvenstvo u Srpskoj ligi Vojvodina. Prozivka je obavljena na ustaljenom mestu, stadionu „Goran Nesvanulica – Klipi“, ali u skroz drugačijem sastavu u odnosu na ranije sezone. Velike kadrovske promene u prigrevačkom srpskoligašu nisu mogle promaći, jer je klub dobio novog sportskog direktora i glavnog finansijera Miću Stojakovića,  šefa stručnog štaba Milana Mitrovića, a tu je i veliki broj novajlija. Od nekadašnjeg sastava koji je nekoliko sezona bio u samom vrhu tabele, ostalo je nekoliko igrača koji su važili za standardne prvotimce, dok je velika većina promenila klupske boje.

Treneri: Života Gavrilović, Milan Mitrović i Slobodan Cvetićanin

Ono što je pristalice Bratstva 1946, ali i širu sportsku javnost najviše zainteresovalo je smena na kormilu prvog čoveka kluba. Umesto dosadašnjeg Saše Koraća na toj funkciji naće se ugledni privrednik Mićo Stojaković koji je od mnogobrojnih ponuda izabrao Prigrevicu.

Bratstvo 1946 i Prigrevicu sam odabrao jer sam video veliku odanost ljudi prema klubu i svideo mi se način rada. Za mene je to novi izazov koji sam rado prihvatio i želim se oprobati u takvoj sredini, kaže Stojaković.

Prigrevčani su minulih sezona bili konstantno u vrhu tabele Srpske lige Vojvodina, a jednom su čak osvojili titulu prvaka. Može li novo rukovodstvo da nastavi u istom stilu?

Naš osnovni cilj je da igramo dopadljiv fudbal, da nas krase korektan odnos prema rivalima i takmičarskim obavezama. Kroz takav pristup želimo da stvorimo uslove mladima da napreduju. Smatram da je Prigrevica pravo mesto za realizaciju takve zamisli. Kada uspemo da sprovedemo ovo navedeno u delo, onda ćemo početi da razmišljamo o plasmanu na tabeli. Ubeđen sam da će takav rad i pristup obavezama doneti određeni rezultat. To napominjem jer ne bih voleo da se unapred stvori pogrešna slika o klubu i da se svrstavamo među one koji žele uspeh po svaku cenu. Težićemo da ostanemo u gornjem delu tabele, a da li ćemo u tome uspeti, vreme će pokazati, navodi novi gazda Bratstva 1946 Mićo Stojaković.

Novi kormilar Bratstva 1946, Mićo Stojaković

Veliki broj novajlija došlo je na probu i većina će pokušati da se nametne strategu Mitroviću i njegovim pomoćnicima Životi Gavriloviću u Slobodanu Cvetićaninu. Sve njih je Stojaković pozdravio i poželeo dobrodošlicu, a o tome ko će nositi dres prvotimca imao je svoj komentar.

Bratstvo 1946 je bio i ostaće organizovan klub u kome vlada zdrava atmosfera, što znači da svako radi svoj deo posla. Igrački kadar selektiraju i biraju treneri, tako da se ja u taj deo posla ne mešam. Prema mojim saznanjima do kraja nedelje bi trebalo da se kompletira ekipa koja će odraditi pripreme. Iz prošle sezone je ostala okosnica tima i ostatak ćemo popuniti sa kvalitetnim pojedincima. Za sada mogu reći da smo angažovali Marka Zečevića iskusnog napadača koji se dokazao u mnogim sredinama, a ostatak će se znati narednih dana, kategoričan je prvi čovek Bratstva 1946 Mićo Stojaković.