nedelja, 17 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI SPREMNI ZA DERBI

PROTIV DINAMA PROVERA HRABROSTI

U trećem kolu Srpske lige Vojvodina pred fudbalerima prigrevačkog Bratstva 1946 je derbi kola. Oni odlaze u Pančevo na duel sa Dinamom koji je još pre početka sezone najavio borbu za najviši plasman na tabeli. Izabranici trenera Sretena Vilotića u prva dva kola su uknjižili pobede, ali su u subotnjoj utakmici protiv ČSK iz Čelareva pokazali dozu slabosti. Ne igračke, već u shvatanju fudbalske igre.

Očekuje da ostave srce na terenu, Sreten Jele Vilotić kormilar prigrevačkog tima

Ovih dana smo o svemu razgovarali. Igrači su svesni da su dozvolili nešto što ne bi smeli i sada je atmosfera vraćena na pređašnji nivo. Valjda su te kritike doprinele da jedva čekaju početak utakmice u kojoj žele da se dokažu i da pokažu da je ona završnica protiv ČSK bila plod slučajnosti, ističe strateg Prigrevčana Vilotić i naglašava: – Nije lako igrati pod imperativom pobede, ali ona ekipa koja želi da bude prvak, mora izdržati sve pritiske i ono što donosi borba za titulu. To sam jasno napomenuo igračima i rakao im da onaj ko ne misli da ostavi srce na terenu ne mora ni da krene put Pančeva. 

Nema sumnje da će susret između Dinama i Bratstva 1946 biti centralni događaj srpskoligaškog fudbalskog karavana, pa se očekuje velika poseta i dobro popunjen stadion. Može li takav štimung biti dodatni motiv za Prigrevčane ostaje da se vidi, kao i to u kom će sastavu istrčati na teren.

Skoro svi su spremni, odnosno orni za igru. Jedino je nedoumica oko Savanovića koji oseća bolove u nozi i nisam siguran da će biti spreman za derbi. Nemamo kadrovskih problema i verujem da ćemo moći da računamo na najjači sastav. Oni koji budu istrčali na teren moraju znati da u njih imamo puno poverenje i očekujemo da to opravdaju, poručuje Sreten Jele Vilotić.