nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI SPREMNI ZA NASTAVAK SEZONE

U mirnoj i veoma opuštenoj atmosferi fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 ulaze u završnu fazu pripremnog perioda za nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina. Naporan rad koji je bio nametnut na startu ovog programa počeo je da donosi vidne rezultate kako na fizičkoj spremi tako i u pogledu igara koje su prikazane u kontrolnim utakmicama. Predvođeni izuzetno motivisanim novoizabranim kapitenom Ognjenom Šveljom Prigrevčani su prikazali mnoge novine u igri koja će sasvim sigurno naići na veliku podršku navijača, ali i kompletne sportske javnosti. Sve ono što su izabranici trenera Milana Mitrovića ostali „dužni“ pristalicama kluba tokom jesenjeg izdanja, sada je u velikoj meri ispravljeno i komotno se može reći da su Prigrevčani ekipa za sami vrh tabele. Taj zaključak proizilezi iz prikazanih igara protiv 1. Maka iz Rume i somborskog Radničkog 1912. Iz oba duela fudbaleri Bratstva 1946 su izašli kao pobednici, a posebno raduje činjenica da su nadigrali protivnike i dominirali tokom čitavih 90 minuta.

Večni optimista, Života – Žićo – Gavrilović

-Rezultati u pripremnom periodu nisu prioritet, mada imaju svoj značaj i pokazatelj su ispravnosti rada. Smatram da smo na tom polju skroz spremni i da su igrači maksimalno posvećeni klupskim zahtevima, što nas posebno raduje. Poslednja provera protiv izuzetno kvalitetnog Radničkog 1912 pokazala je mnoge vrline ovog sastava, koji želi da u prolećnom delu sezone dokaže svoj kvalitet, kaže pomoćni trener Bratstva 1946 Života Gavrilović.

Od prvog dana prelaznog roka postavlja se pitanje, da li je Bratstvo 1946 jače ili slabije u odnosu na jesenji period?

Novi kapiten Ognjen Šveljo

-Sa moje strane bilo bi neozbiljno da procenjujem šta je bilo ili šta će biti. Mi u fudbalu moramo uvek biti spremni na to da će nas neko napustiti i da će doći novajlije i od njih moramo da stvorimo jednu kompaktnu celinu. Trudili smo se da sa trenutnim igračkim kadrom napravimo ekipu koju će krasiti borbenost, zalaganje i koja će u svakom trenutku biti spremna da se nadigrava sa rivalima. Da li će i rezultati pratiti ovo što zahtevamo od igrača, teško je predvideti, ali verujem da će se brzo videti. Možda nam je olakšavajuća okolnost što u nastavak ulazimo bez opterećenja u vidu da nosimo breme favorita, pa nam preostaje jedina obaveza da u svakoj utakmici pružimo maksimalno zalaganje, a ostalo, pre svega dobar rezultat, verujem da će doći kao plod takvog pristupa obavezama. Stekli smo utisak da fudbaleri jedva čekaju nastavak takmičenja i da među njima vlada veliko prijateljstvo, što je zasluga svih unutar kluba. Ohrabruje nas i brzo prilagođavanje načinu rada i klupskog života novajlija koji su nam prišli ove zime. Poznato je da sam po prirodi večiti optimista, pa takav ostajem i ovoga puta. Nadam se dobrim igrama i mnogim uspesima, kategoričan je Gavrilović, koji je ovim dao delimičan odgovor o uperedbi kvaliteta ekipa jesenas i sada.