subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIGREVČANI U ODLIČNOJ FORMI DOČEKUJU START PRVENSTVA

JELE PORUČUJE:IGRAĆEMO DA DAMO GOL VIŠE OD RIVALA

Desetak dana pre početka takmičarske sezone u Srpskoj ligi Vojvodina, u ekipi Bratstva 1946 nazire se kostur tima. Odlične igre tokom pripremnog perioda odraz su dobrog rada i sasvim je izvesno da će trener Sreten Vilotić često biti na „slatkim“ mukama, jer je mnogo onih koji pretenduju na dres prvotimca.

Kao prvo moram da pohvalim zalaganje velike većine igrača i njihovu odanost klubu. Utakmicu protiv kuvajtskog prvoligaša El Sahela odigrali su po paklenoj vrućini i teškom vremenu, ali su i pored toga ginuli za svaku loptu i težili da ostvare pobedu. Taj odnos prema igri daje neku garanciju da smo dovoljno kvalitetni da se upustimo u borbu za najviši plasman na tabeli, prve su reči stratega Bratstva 1946 Sretena Jeleta Vilotića.

Od kako je seo na klupu prigrevačkog srpskoligaša Vilotić je počeo da forsira napadački stil igre, pa je Bratstvo 1946 postalo poznato po zavidnoj efikasnosti.

Kapiten spreman za velika dela, Srđan Điđo Vuković

Ja fudbalu prilazim, čini mi se ispravno, odnosno onako kako on to zahteva. Nema pobede ni uspeha ako se ne zatrese protivnička mreža. Iz tog razloga gajimo takav stil igre i težimo da postignemo gol više od rivala. Ujedno nam je želja da golovi budu plod maštovitih kombinacija, ali ni po koju cenu ne smemo zapostaviti odbranu. Dakle, radili smo na stvaranju jedne homogene ekipe koja ima obavezu da pored uspešnih rezultata igrama i golovima povrati gledaoce na stadione, kategoričan je Vilotić.

Nema opuštanja, Branisalv Vejnović

Bratstvo 1946 se po mnogo čemu razlikuje od ostalih timova u Srpskoj ligi Vojvodina. Prioritet u odabiru igrača imali su uglavnom mladići iz Prigrevice, Apatina, Sombora i okolnih mesta, ali stiče se utisak da je decenijski (ne)rad sa mladima učinio svoje. Čelni ljudi Bratstva 1946 o tome vode veliku brigu, ali očigledno da je problem veće prirode i moraće se sačekati jedan period da ponovo stasaju mladi igrači koji će adekvatno zameniti sadašnje prvotimce.

-Uprava Bratstva 1946 ima strpljenja i svakom pojedincu daje šansu da se dokaže. Ono što krasi ovaj kolektiv je drugarstvo, ljubav prema selu i klubu. Maksimalno su organizovani i nema suvišnih pitanja. Svaki pojedinac zna šta treba da radi, a sve se odvija u opuštenoj atmosferi bez ikakvih trzavica. To je tajna uspeha i pravo je zadovoljstvo raditi u takvom okruženju. Mi treneri imao odrešene ruke, niko nam se ne meša u rad niti sugeriše kakav sastav treba da istrči na teren. Svako odgovara za svoj deo posla, tvrdi Vilotić koji sa posebnim zadovoljstvom ističe saradnju sa svojim pomoćnicima Životom Gavrilovićem i Slobodanom Cvetićaninom- Oni su sjani saradnici. Puni su znanja i vredno ispunjavaju sve ono što se dogovrimo. Zajednički donosimo većinu odluka, slažemo se i želja nam je da na kraju prvenstva budemo na najvišljem postolju na tabeli.

Pridošlice su polako počele da se nameću igrama i golovima. To se pre svega odnosi na Miloša Savanovića koji je u svakoj utakmici uspeo da zatrese mrežu protivnika.

Mi gledamo svakog pojedinca na isti način. Samo najspremniji imaju mesta u prvoj postavi. Savanović, uostalom kao i svi drugi, imaju obavezu da igraju dobro, a golovi…oni bi trebalo da budu kruna kompletnog zalaganja i rada. Naravno da nas raduje što je Savanović golgeterski raspoložen, ali uskoro kreće prvenstvo i očekujemo da takav bude i kada se igra za bodove. Defnitivnu odluku o tome ko će istrčati na teren u Bačkom Jarku donećemo nakon generalne probe protiv Srbobrana 11. avgusta, napominje Sreten Jele Vilotić.