petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRIJEM ZA MLADE ŠAMPIONE

PREDSEDNIK OPŠTINE MILAN ŠKRBIĆ PRIREDIO SVEČANOST ZA MLADE FUDBALERE MLADOSTI

Kao što to priliči, tako su predsednik opštine Apatin Milan Škrbić i sekretar Marko Đumić juče priredili svečani prijem mladih fudbalera Mladosti koji su minulog vikenda ostvarili sjajan uspeh na međunarodnom turniru u Mađarskoj.

Predsednik opštine Milan Škrbić ponosan na mlade Apatince

Mladi Apatinci su pored pobedničkog pehara sa sobom poneli mnoga iskustva, ali i epitet jedne veoma korektne i vaspitane ekipe, što je često, pogotovo u tom uzrastu, vrednije od bilo kakvog pehara, a zaslužuje da se spomene. Upravo ta činjenica bila je motiv predsedniku Škrbiću da od srca čestita mladićima koji su na najlepši mogući način prezentovali ovu opštinu, Apatin, ali se ne sme zaboraviti i zanemariti da su predstavljali Srbiju.

Sa osmehom primili sve pohvale

-Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan zbog vašeg uspeha, gde ste pored fudbalskog umeća u najlepšem izdanju predstavljali našu opštinu i sve njene građane. Opština je uvek pomagala, shodno svojim mogućnostima, razvoj sporta i tako će biti i u narednom periodu. Kolektivnim zalaganjem pokazali ste da ste veliki drugovi i ljudi, uostalom takvi su uglavnom sportsiti, a vama još jednom želim da čestitam u ime svih građana naše opštine na uspehu sa kojim se moramo ponositi, rekao je između ostalog predsednik opštine Milan Škrbić i na poklon dao generaciji koja obećava dve fudbalske lopte.

Nakon predsednikovog govora svojim pulenima se obratio trener Slobodan Bačić koji nije krio oduševljenje i zadovoljstvo što je bio deo ovog tima.

Ponosan na svoje učenike, trenar Slobodan Bačić

Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da odemo na ovaj veliki i značajan međunarodni turnir, a tu pre svega mislim na predsednika kluba Aleksandra Jovanovića i Damira Bajića. Naravno, tu su i roditelji koji su bili uz nas. Svima hvala na velilčanstvenom dočeku koji je organizovan u naše ime po povratku iz Austrije. Vi ste upoznali svoje vršnjake iz mnogi zemalja, ostvarili kontakte koji mogu prerasti u velika prijateljstva. Ponosan sam na vas i voleo bih da nastavite da trenirate, a naravno i da se ponašate kao što ste to činili na turniru. Koa što je predsednik napomenuo, sportisti su uglavnom veliki ljudi, a ja vam od srca želim da takvi budete do kraja života, sa visokom dozom ponosa govorio je Slobodan Bačić.

Oni su branili boje i čast opštine, grada i Srbije

Prisećanja radi, ova generacija je zahvaljujući autoritetu nekadašnjeg fudbalskog asa apatinske Mladosti Gorana – Bate – Basarića dospela na veliki međunarodni turnir „INETNACIONALER JUGEND TURNIR KREIS“ za igrače uzrasta 2002. i 2003. godišta. U grupi sa Apatincima bilo je 18 ekipa iz 13 različitih država. Mladost je predstavljala Srbiju, a to nije mala stvar, pa su dečaci doneli odluku da ostave srce na terenu, da se ponašaju korektno i da budu primerni u svakom pogledu. U tome su uspeli, pa su na kraju pored zasluženo osvojenog pehara za prvo mesto pobrali sve simpatije organizatora, a našam Bati Basariću podarili nezaboravne trenutke. On je bio ponosan na njih, a sa posebnom dozom osećanja dočakao je i ispratio decu svojih prijatelja iz rodnog Apatina.

Igrama i pobedama Mađare 2:0, Čehe 3:2, Poljake 2:0, Austijance 2:1 i Italijane 2:0, odnosno nerešeno sa Nemcima 1:1 i Holanđanima 0:0 mladi Apatinci su uveseljavali srpske iseljenike koji su ih aplauzima ispraćali sa terena. Sve to je ostvarila jedna generacija u kojoj je nekoliko darovitih mladih fudbalera koji bi mogli ponovo da uzdignu ovaj klub na doslednu fudbalsku visinu.