subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRILAZI DAN POČETKA FUDBALSKOG PRVENSTVA SRPSKE LIGE VOJVODINA

NEMA KUKANJA, IDEMO NAPRED

Polako, ali sigurno približava se taj 9. mart, dan kada se nastavlja takmičenje u Srpskoj ligi Vojvodina. Odavno se sa većom neizvesnošću nije očekivao početak borbi za bodove, jer čak četiri tima sa donekle istim ambicijama ulaze u drugi deo prvenstva. Možda je u najpovoljnijoj situaciji kulski Hajduk 1912 koji vodi na tabeli sa 42 osvojena boda, drugi je novosadski Kabel sa bodom manje, dok su Bratstvo 1946 i Omladinac iz Novih Banovaca ozbiljni pratioci sa po 37 bodova. Ko će na kraju prvi proći kroz cilj i ko će se radovati tituli prvaka verovatno da će odgonetnuti tek poslednji sudijski zvižduk, a do tada pred igračima je 17 paklenih kola.

Nema kukanja, idemo dalje, Života – Žićo – Gavrilović

Sa kakvim ambicijama u nastavak pomenutog prvenstva ulaze Prigrevčani nije teško odgonetnuti. Ova uprava, treneri i igrači uvek imaju isti motiv i nije ih briga kako se protivnik zove, kakav mu je rejting, odnosno tradicija. Bratstvo 1946 svoju klupsku istoriju godinama unazad ispisuje istim slovima krašena pobedničkim bojama. Deo te sjajne istorije je i trenutno prvi trener Života Žićo Gavrilović koji je dao neprocenjih doprinos sveukupnom utisku prigrevačkog fudbala. Zajedno sa većinom koji sada upravljaju Bratstvom 1946 krenuo je iz dna Područne lige, da bi godinama unazad bio bitna karika uspešnog lanca. Ipak, čini se da je trenutno u najtežoj situaciji, jer ambicije ostaju iste, konkurencija za titulu prejaka, a pripreme su odrađene onako kako je zdravstveni karton diktirao.

Ostaje zadužen za golove, Ognjen Šveljo u akciji

-Ne možemo a niti imamo pravo na kukanje. Istina je da smo imali peh sa virusom gripa koji nam je tokom priprema prepolovio ekipu i nismo mogli u celosti da sprovedemo planirani program rada, ali i to je sastavni deo fudbala. Moramo što pre osvežiti igrača i okrenuti se prvoj utakmici koja je pred nama. Možda na papiru Mladost iz Bačkog Jarka izgleda kao slab rival, ali iskustvo mi govori da su premijerne utakmice najteže, pogotovo u prolećnom delu sezone. Iz tog razloga preostali deo iskoristićemo da se što bolje uigramo i startujemo sa tri boda, prve su reči stratega Bratstva 1946 Živote Gavrilovića.

Nema sumnje da je Gavrilović sa ostatkom uprave dobro analizirao nastavak prvenstva, mogućnosti svojih, ali i igrača protivničkih igrača i da je shodno tim procenama napravio neki orjentacioni plan kojeg se treba držati. To podrazumeva i određena pitanja, od kojih je jedno neizbežno, može li Bratstvo 1946 da dostigne i prestigne Hajduk 1912 i Kabel?

-Naša snaga je u tome što smo uspeli da sačuvamo kostur tima iz ranijih prvenstava, nadam se i da smo doveli prava pojačanja i ono što je najbitnije, kod igraća je prisutna želja za dokazivanjem. To je ono sa čime mi raspolažemo, a da li će to biti dovoljno da se nadoknadi pet bodova zaostatka, niko, pa ni ja ne može da tvrdi. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da ćemo se borit na svakoj utakmici, izgarati i pokušati da dokažemo da nismo rekli poslednju reč u ovom prvenstvu. Verovatno da i preostale tri ekipe isto razmšljaju, pa nas očekuje interesantno proleće, poručuje Gavrilović.

U njega Žićo veruje, Nenad Bursać

Kada se propusti bitan deo pripremnog perioda i kada se ne uspe odraditi ono što je planirano, kakve su onda mogućnosti tima da pruža konstantno dobre partije kroz narednih 17 kola?

-Pokušaćemo da kroz prvih nekoliko kola nadoknadimo propušteno, tačnije da oni koji su bili najbolesniji steknu određenu snagu i na taj način uđemo u dobru formu. Bratstvo 1946 ima igrače koji su godinama unazad znali da igraju pod imperativom pobede, što je donekle slično trenutnom stanju i verujem u njihove mogućnosti. Trudićemo se, a to je često veoma bitno, naglašava čovek koji je uvek pružao maksimum kada se to od njega očekivalo, Života – Žićo – Gavrilović.