nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PROGLAŠENI NAJBOLJI U SPORTU ZA 2019. GODINU

U organizaciji Sportskog saveza opštine Apatin, u četvrtak je u apatinskom Domu kulture obavljeno proglašenje najboljih iz oblasti sporta i fizičke kulture za minulu 2019. godinu. Svečanosti je prisustvovao Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, koji je ujedno i dodelio nagrade nauspešnijima.

Apatinci su ove godine, pored laskavog zvanja najboljeg sportiste, podelili još nekoliko priznanja. Zahvalnice za doprinos i razvoj sporta dobili su Miloš Popović (odbojka), Igor Kovačić (kajak), Franjo Šiber (biciklizam) i najperspektivnika atletičarka Srbije Milica Zanze.

Potom su dodeljena još neka značajna priznanja, a ona su u vidu pomoći vrhunskim sportistima sa posebnim zaslugama. Nagrade su dobili Đorđe Jovanić (kuglanje), Đuro Borbelj (atletika), Željko Končar (atletika), Goran Vezmar i Damir Silađi košarkaši u kolicima. Sportsku stipendiju dobile su Noema Hađbeli i Jelena Barać (kuglanje) i Milan Šuput (košarka), a pomoć Sanja Maleš (odbojka) i Marina Gajčin (šah).

Na kraju je obavljen svečani čin uručenja priznanja najboljima. Kao najuspešniji sportski kolektiv proglašen je Rukometni klub Pik Prigrevica, najuspešniji sportski radnik je Siniša Egić trener i rukovodilac Fudbalskog kluba Terekveš iz Svilojeva, najbolja mlada sportistkinja je Anja Vujnović rukometašica PIK Prigrevice, za najboljeg mladog sportistu proglašen je Milan Šuput košarkaš Dunava 2014. Po ocenama specijalnog žirija, a na osnovu predloga od strane sportskih kolektiva za najboljeg sportistu u 2019. godini proglašen je atletičar Đuro Bordelj, dok je za prvu damu apatinskog sporta odabrana odbojkašica Sanja Maleš.

U ime nagrađenih prisutnima se obratila Milka Nikšić trener RK PIK Prigrevica koja se najpre zahvalila na nagradama, a onda je napomenula da ova laskava zvanja moraju da budu stimulans za još bolji rad.