subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

PRVI PUT U APATINU POČINJE ŠKOLICA ZA TRUDNICE

Drugi pšu: izvor informacije Dnevnik

U Domu zdravlja Apatin u toku su prijave za prvu grupu polaznica školice za trudnice, koja počinje 17. decembra, a obuhvatiće buduće majke od šestog meseca trudnoće.

U pitanju je stalni program koji će se ubuduće redovno održavati i biti besplatno na raspolaganju svim trudnicama iz apatinske opštine.

Školice za trudnice su važan vid podrške roditeljstvu i ponosna sam što smo pokrenuli takav program u Apatinu. Prvi ciklus u decembru i januaru će se sastojati od sedam predavanja i pokriće sve teme od interesa za buduće majke –rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Branka Bajić.

Partner lokalne samouprave i apatinskog Doma zdravlja u  sprovođenju ovog projekta je banka matičnih ćelija „CryoSave”, a projekat su podržali i lanac apoteka „Galen Farm”, kao i brendovi „Minakva” i „Humana”.

Izuzetno smo zadovoljni što smo deo ovog sjajnog projekta, posebno jer se školica za trudnice sada prvi put održava u Apatinu. Iskustvo pokazuje da je ovakva vrsta podrške budućim majkama od velikog značaja i da im olakšava porođaj, a doprinosi i kvalitetnijoj brizi o bebi – rekla je dirketrka „CryoSave” Ivana Radak.

Školica će se održavati u, za tu svrhu, specijalno uređenom prostoru Doma zdravlja. Informacije o školici buduće mame mogu dobiti u patronažnoj službi Doma zdravlja Apatin.