ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RADNI SASTANAK PREDSEDNICE OPŠTINE APATIN SA NOVIM MINISTROM GRAĐEVINARSTVA I INFRASTRUKTURE

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać prisustvovala je radnom sastanku sa novim ministrom građevinarstva i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, u vezi gradnje brze saobraćajnice Sombor – Kikinda, kao i drugih infrastrukturnih projekata.

Pored Dubravke Korać, prisustvovali su i predsednici svih opština i gradova na trasi ovog važnog puta, na kojem radovi počinju već sledeće godine. Put je veoma značajan za ceo okrug  i zbog graničnog prelaza Bački Breg, koji treba da primi teretni saobraćaj preko pet tona. Saobraćajnica je duga 175 km, a povezivaće Rumuniju, Mađarsku i Srbiju i doprineti razvoju industrije u ovom delu Srbije.

Predsednica je ispred naše opštine kao prioritet kandidovala gradnju puta Kupusina – Monoštor, za koji je završena sva neophodna dokumentacija.

Projekat je dobio podršku ministra i verujem da ćemo uskoro krenuti u prve korake ka realizaciji ovog važnog putnog pravca, kojim bi se naša opština direktno povezala sa graničnim prelazom Bački Breg, rekla je Dubravka Korać.

Taj put bi olakšao život mnogim građanima Apatina, a otvorile bi se nove ekonomske i turističke prilike za našu opštinu, dodala je Korać.