četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RADNIČKI 1912 KOMPLETIRA TIM

Kako vreme odmiče i kako se bliži 15. avgust, dan kada počinje nova takmičarska sezona u Srpskoj ligi Vojvodina, tako je konkurencija za prvu postavu somborskog Radničkog 1912 sve žešća. Već postojećem igračkom kadru pridružili su se, mladi napadač Viktor Molnar (19) pozajmljeni igrač subotičkog Spartaka Ždrebčeva krv. Svoje mesto u timu potražiće još i krilni igrač Dragomir Tripić (23) Vojvodina Novi Sad, kao i Aleksandar Lovre (22) štoper koji je poslednju sezonu proveo u Radničkom iz Zrenjanina. Procena trenera Somboraca Nebojše Maksimovića bila je da su na ovim pozicijama neophodna pojačanja, pa su dovedeni igrači koji će već u subotu imati priliku da opravdaju tu reputaciju i postanu deo ekipe. Naime, toga dana će Radnički 1912 gostovati u Beogradu ekipi Dobanovaca, što će biti još jedna prilika za pojedince da se dokažu i igrom skrenu pažnju na svoj potencijal.

Radnički 1912 mesto za dokazivanje, Dragomir Tripić

Somborci svoju borbu za titulu prvaka počinju protiv Slobode iz Novih Kozaraca. Put do „Olimpa“ odabran je u najtežoj sezoni od postojanja Srpske lige i biće trnovit, pun neizvesnosti uz 38 napornih i dugih prvenstvenih utakmica. No, tu nije kraj. Prvaku nije zagarantovan ulazak u Prvu ligu, već će se igrati baraž, a još nije precizirano na koji način. Ujedno će više od polovine timova biti u poziciji da se bore za opstanak u ligi, a da bi se u takvim okolnostima uspelo, neophodan je uigran i donekle po kvalitetu ujednačen tim.

Želi svoje mestu u prvom timu, Aleksandar Lovre

-Trudimo se da igračima i trenerima obezbedimo što kvalitetnije uslove za rad i adekvatne rivale za kontrolne utakmice, jer uskoro kreće jedna duga i iscrpljujuća sezona. Želimo da spremni dočekamo prve utakmice i da od samog starta krenemo ka ostvarenju zamisli, kaže sekretar Radničkog 1912 Milan Gagrčin.