nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RADNIČKI IZ SOMBORA NE PLANIRA DA ISTAKNE BELU ZASTAVU

Fudbaleri Radničkog iz Sombora nalaze se u veoma teškom položaju na tabeli Vojvođanske lige Sever, gde su ubedljivo poslednji i prema mnogim procenama od jeseni će se naći u krugu ekipa koje će igrati u Područnoj ligi. Samo jedan osvojen bod u 15 predhodnih kola i veliki zaostatak iza ekipa koje su iznad „crte“ ne uliva preterani optimizam, ali u sportu je sve moguće, pa čak i da se izbori opstanak u ovakvim okolnostima.

„Sportski je nadati se i boriti se sve dokle postoje teoretske šanse da se izbegne ispadanje iz lige. Mnogi su nas već sada otpisali i to bi trebalo da nam bude dodatni motiv za predstojeće utakmice. Činjenica je da smo u velikom, bolje rečeno ogromnom zaostatku iza ekipa koje se bore za opstanak u Vojvođanskoj ligi, ali mi u nastavak takmičenja moramo da uđemo mnogo spremniji nego jesenas i da se borimo za svaki bod. Ako uspemo dovoljno da se motivišemo i nastupimo sa kompletnim sastavom, učinak će biti mnogo bolji nego u prvih 15 kola, a da li će biti dovoljan za opstanak, vreme će pokazati, kaže trener Somboraca Sreten – Jele – Vilotić.

Pred velikim zadatkom, Sreten Jele Vilotić

Radnički je u prelaznom roku pojačao svoje redove, pa su vernost sa najstarijim klubom u Vojvođanskoj ligi Sever potpisali Lučić, Resanović, Mazinjanin, Sekulić, Miletić, Popović, Sapožničenko i Žeželj. Sve su to provereni igrači, ali pojedni su imali velike pauze, pa je nepoznanica koliko su spremni za nepore koji su pred ekipom.

„Radimo u stvaranju jedne kompaktne ekipe koja ima svojih mana, ali verujem i dosta vrlina. Neosporno je da smo kvalitetniji u odnosu na jesenji deo sezone i da će nam iskustvo pojednih novajlija dobro doći u predstojećim utakmicama. Ostalo je još dosta vremena da poprave svoju fizičku spremu i da budu na visini zadatka već na samom staru kada nam dolazi Mladost iz Turije koja je na tabeli odmah iznad nas. Ta utakmica bi mogla da bude presudna za dalji razvoj događaja, jer pored tri boda dala bi dodatni motiv igračima i delovala mnogo na psihološkom planu. Iz tog razloga želimo da budemo maksimalno spremni i da priredimo navijačima prvu ovosezonsku radost, poručuje trener Viloti.