nedelja, 24 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

RASPOLOŽENI STRELCI CEPALI MREŽE U TREĆEM KOLU PODRUČJA SOMBOR

Na osam mečeva 43 gola, a efikasnost veća u drugom poluvremenu

Izuzetno efikasno bilo je treće kolo prvenstva Područne lige Sombor. Kao da se potrefilo da strelci budu raspoloženi za davanje golova, a da su pri tom golmani imali svoje lošije trenutke na golu.
Četrdeset i tri gola na osam utakmica, ili 5,4 po jednom meču, podatak koji govori sam za sebe, jedno je od retkih kola, a možda i rekordno po efikasnosti i teško se može desiti da se ponovi i obori. Svirana su četiri penala (dva domaćinu i dva gostu) a tri igrača su postigla het-trik.
Domaćini i gosti su bodove podelili sa 50:50 %, po tri pobede su ostvarili i tri poraza, a na dva meče je bilo nerešeno. Interesantno je napomenuti da je efikasnost bila bolja u nastavku utakmica, čak je bilo i preokreta iz 2 u 1.
Najubedljivija je bila ekipa Tvrđave iz Bača, koja je pred svojim navijačima pobedila veoma slabi Kulpin sa 7:0. Danijel Nikolić je postigao četiri gola, a po jedan su dali Ralević, Gojić i Malešević. Na dva meča palo je ukupno 18 golova, a identični rezultat od 2:7 i 7:2 desio se u Somboru i Ruskom Krsturu. Na igralištu kraj pruge u Somboru ponovilo se prvo kolo, a ovoga puta gost iz Obrovca je odneo tri boda. M. Jovanović je postigao het-trik, po jedan gol su dali Maksimović,Kozomora,Stanišić i Gojić (autogol). Kod domaćih strelci su bili Vidaković i Lekaj. Na drugoj efikasnoj utakmici, u Ruskom Krsturu, gost iz Karavukova je prvih 45 minuta rešio u svoju korist golom Zeca u 11 minutu, ali nije sačuvao prednost, već je za 34 minuta primio 7 komada. Đukanović je poravnao u 49, a potom su Davidović, dva puta (jednom iz penala) i Branković, tri puta (isto, jednom iz penala) savladali gostujućeg golmana. na kraju je M. Tošić ublažio poraz u 78 minuti.
Na igralištu Omladinca na Bukovcu kraj Sombora, gde su igrali domaći Omladinac i Vojvodina iz Tovariševa, vodila se ravnopravna borba samo u prvih 45 minuta, a domaćin je imao više od igre i nekoliko ozbiljnijih prilika za gol, da bi u nastavku utakmice u samo 25 minuta dobio pet komada. Dmitrović je postigao het-trik, a po jedan gol su dali Vučić i Vujanović.
U Pivnicama je nakon 0:0 posle prvih 45 igre domaći tim deklasirao gosta iz Paraga. Trostruki strelac je bio Kuhta, Babić i Trivunović su se upisali po jednom u listu strelaca, kao i Velimir iz ekipe gostiju, koji je bio precizan sa jedanaest metara. Na drugoj utakmici pred svojim navijačima gde je domaći Kordun očekivao pobedu, i gde se okupio najveći broj gledalaca u ovom kolu, bodove je sasvim neočekivano odneo Hercegovac iz Gajdobre 0:1, a strelac je bio Račić u 23 minuti.
U Bačkom Magliću je igran jedan uzbudljiv meč, gde su rivali podeli plen, a sve se odigralo u poslednjih pet minuta. Domaćin je imao aktivan i povoljan rezultat sve do 85 minuta, jer je vodio sa 1:0 (Kovačević u 39), a na pet minuta pre kraja, Jerilović iz Apatina je svirao penal za goste. Kozomora je izjednačio na 1:1, a isti igrač je četiri minute kasnije doveo gosta u vođstvo o 1:2. Bod je domaćinima spasao Santrač u 90 minuti utakmice. Drugi remi desio se u opštinskom derbiju u Ratkovu, gde je domaći Radnički 1918 podelio bodove sa ekipom BSK-a iz Bačkog Brestovca. Svoj drugi gol u novom prvenstvu postigao je Komazec u ranoj fazi meča (7 minut), a Crnjanski je izjednačio u 68.
Borac 46 iz Obrovca sa svih 9 bodova iz prva tri kokla predvodi područni karavan na tabeli, a slede ga Vojvodina(T) sa 7 i Tvrđava sa 6 bodova itd. Na začelju je somborski ŽAK bez osvojenog boda i gol razlikom 4:15, a iznad njega su bukobački Omladinac i Polet (K) sa po jednim bodom.
Narednog vikenda se nastavlja prvenstvo, a derbi meč je u Obrovcu, gde Dmitrović i društvo dočekuju Tvrđavu iz Bača. Lak zadatak bi trebala da ima Budućnost iz Mladenova koja ugošćuje Kulpin, što se ne bi moglo reći za meč u Gajdobri, gde gostuje Rusin. Težak posao kao domaćin imaće Polet iz Karavukova. „Žuto cveće“ čeka Maglić, i moraće dobro da se namuči sa novim članom Područne lige iz Bačkog Maglića ukoliko želi povoljan rezultat. Vojvodina u Tovariševu dočekuje kordunaše iz Kljajićeva, a BSK iz Bačkog Brestovca ranjeni Omladinac sa Bukovca. Ratkovčani putuju u Pivnice na megdan Slaviji, a posrnuli ŽAK u Parage kod Budućnosti.

Vinko Janković