petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

REDAKCIJA APA-PRESS.INFO REAGUJE NA LAŽNE OPTUŽBE

KUKAVICE NASTAVLJAJU PO STAROM OBIČAJU

Poštovani čitaoci i prijatelji portala Apa-press.info. Poslednjih dana je sve učestalija primedba velikog broja građana na način na koji pojedini mediji informišu, odnosno prenose „istinu“ u javnost. Mnogi nas poistovećuje sa onima koji pokušavaju da budu kopija nekadašnjih Apatinskih novina, pa saradnici našeg portala, sa kojima imamo sjajan i korektan odnos, insistiraju da se oglasimo i pojasnimo neke detalje. Ujedno je moje ime sve češće prisutnu u istim krugovima i spominje se u negativnom kontekstu. Iz razloga što nam je cilj da sačuvamo mir unutar redakcije, obavezni smo da građanima javno istaknemo ko smo i šta radimo. Zato sam prinuđen da se oglasim i neke glasine demanutujem.

Kao najosnovnije, sa odgovornošću tvrdim da niko iz redakcije Apa-press.info nema nikakvih dodirnih tačaka sa sajtom Nove apatinske novine i da su pojedine fotografije, koje se nalaze u sličnim tekstovima na oba sajta, „pozajmljene“ od nas bez naše saglasnosti (u narodu poznatije kao reč ukradene). Stičemo utisak da to rade iz razloga da bi građani posumnjali da smo mi deo te redakcije i da smo saučesnici u kreiranju ovakvog načina informisanja. Kukavičluk u novinarstvu, gde se objavljuju tekstovi bez potpisa ili bilo kakvog traga da se sazna autor istih, prisutan je na ovim prostorima već duže vreme, a pojedinci veoma uspešno sarađuju sa drugim medijima koji se ne štede da prenosu sve najgore o ljudima i kompletnoj apatinskoj opštini. Zbog toga se mnogi od nas vucaraju po sudovima i ispaštaju.

Mi nećemo da zalazimo u polemiku da li su i koliko takvi tekstovi istiniti, ko stoji iza njih, šta im je cilj, jer bi se sa time trebao pozabaviti neko drugi, već želimo javno da istaknemo da mi sa istima nemamo nikakve veze. I dalje ostajemo pri stavu da nismo i nećemo biti ničije političko glasilo i da ćemo pokušati da pišemo afirmativno o našim sugrađanima i nastavićemo da se borimo protiv svih poroka koji nanose štetu mladima i građanima ove opštine.

Nadamo se da ćete razumeti razlog našeg javnog oglašavanja i želje da se ogradimo od ovakvog informisanja, jer ne želimo da preuzimamo odgovornost zbog nečega što nismo uradili, a najmanje zbog onih koji nemaju hrabrosti da istaknu svoje ime, već lične stavove i ambicije prenose u javnost preko drugih i guraju ih u probleme.

Svestan sam da nakon skoro 100 izdatih Apatinskih novina moje ime, za neupućene, dolazi u vezu sa onima koji su “pozajmili” naziv sajta, a u nadi da će tako nastaviti tradiciju novina koje su na neki način ostavile dubok trag na ovim prostorima. Ni onda Apatinske novine nisu bile jednopartijski bilten, već su davale svima ravnopravan prostor da iskažu svoje nezadovoljstvo, projekte ili ideje.

U ime redakcije Apa-press.info

glavni i odgovorni urednik

Jovan Banjac