utorak, 18 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

REKONSTRUISAN DOM ZDRAVLjA, NOVI LIFT I ULTRAZVUK DO KRAJA GODINE

Danas je u velikoj sali SO Apatin zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać, prezentovala apatinskim medijima kako će izgledati rekonstruisan Dom zdravlja.

Dubravka Korać

Pre svega je ideja da se proširi odeljenje hitne pomoći, sa ciljem da se obezbede bolji uslovi za rad. Pored toga je ideja i da se proširi medicina rada i da se drugačije organizuje rad na tom odeljenju jer je tu najveća frekvencija pacijenata. – rekla je Koraćeva

Lokalna samouprava planira i rekonstrukciju enterijera Doma zdravlja, kako čekaonica, tako i ordincija koje će ove godine dobiti potpuno drugačiji, moderan izgled kakav zaslužuju svi građani opštine Apatin. Građani su ujedno i investitori celog projekta, jer se isti finansira iz sredstava mesnog samodoprinosa u visini od 10 miliona, a kompletni radovi treba da budu završeni do kraja godine.

Kako bi se unapredila primarna zdravstvena zaštita za sve građane opštine Apatin, lokalna samouprava je u prethodnom periodu kupila dva nova sanitetska vozila, a pored rekonstrukcije Doma zdravlja, ove godine će biti izgrađen lift. To naravno nije sve, plan za ovu godinu je i kupovina novog ultrazvuka za koji smo konkurisali kod Uprave za kapitalna ulaganja, a ukoliko nam se ne odobre sredstva iz pomenute Uprave, opština Apatin će izdvojiti tih 5 miliona dinara kako bi građani opštine Apatin do kraja godine imali ultrazvuk. – rekla je za apatinske medije zamenica predsednika opštine.

Info služba

Opština Apatin