subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

REKORDAN BROJ PRISTIGLIH PRIJAVA ZA 24. ASIKS APATINSKI DUNAVSKI POLUMARATON

U toku su završne pripreme za početak sjajne atletske manifestacije u Apatinu, 24. ASIKS Apatinski Dunavski polumaraton, koji se održava u nedelju 20. oktobra, sa startom i ciljem u predivnom ambijentu Banje Junaković, a čiji je tehnički organizator Atletski klub Apatin.

 

Za ovaj događaj sada sa već dugom tradicijom do sada je pristiglo preko 800 prijava, što je rekordan broj u odnosu na dosadašnje godine. Među prijavljenima nalaze se takmičari i takmičarke iz Rusije, Rumunije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

U okviru manifestacije koja ima sportsko-zabavno-humanitarni karakter, održaće se trke na 21 kilometara i 097 metara, Fun&Fit –Minakva trka zdravlja na 10 kilometara, štafetna trka u okviru trke na 10 kilometara (2h5 kilometara), humanitarna trka „Trka za srećnije detinjstvo“ koja se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom Apatin u kojoj će nastupiti deca na 400 metara i gde će svi učesnici dobiti medalje.

Ove godine manifestacija dobija još veći humanitarni karakter, jer će se tokom vikenda zajedno sa organizacijom Plućna hipertenzija Srbija (Inspired by HOPE) sprovesti humanitarna akcija podizanja svesti u javnosti o Plućnoj hipertenziji pod motom „Ostani bez daha za Plućnu hipertenziju“

Tokom realizacije događaja biće upriličen bogat kulturno-zabavni program u zoni starta i cilj u Banji Junaković gde će trkače zabavljati članovi KUD „Dunav“Apatin, mažoretkinje iz Apatina i Sonte, tamburaški orkestar „Dunavski biseri“, dok će na stazi atmosferu podizati apatinska rok grupa „Prljavi romeo“, Čapo Josip sa svojom grupom, dj Aleksandar Mirić i drugi.

Staza je ravna i sertifikovana od strane oficijelnog merioca, svaki kilometar u polumaratonskoj trci biće obeležen, za trkače će biti pripremljen veliki broj okrepnih stanica duž staze i u cilju. Polumaratonci trče dva kruga 5,2 km i 15,9 km, dok će trkači na 10 kilometara trčati dva kruga 5,2 km i 4,8 km. Za zdravlje trkača na stazi i u cilju biće zadužena medicinska služba iz Doma zdravlja Apatin. Suđenje na takmičenju sprovešće Zbor atletskih sudija Sremske Mitrovice.

Start trka na 21,097 km, 10 km i štafetne trke je u 11,00 časova, dok je start dečije humanitarne trke 11,05 časova. Proglašenje najboljih biće upriličeno u restoranu Banje Junaković po završetku polumaratonske trke.

Prijave glavne trke vrše se preko sajta:www.dunavskipolumaraton.com, gde se mogu dobiti i osnovne informacije (zatvaranje u subotu 12.10. u 20,00 časova). Prijave za dečije trke se vrše u Banji Junaković na dan trke od 10,00 do 10,30 časova. Kontakt email trke: dunavskipolumaraton@gmail.com

Informacije o događaju mogu se videti i na fb: https://www.facebook.com/dunavskipolumaraton/

Partneri trke:, Atletski savez Srbije, Opština Apatin, Banja Junaković, Sportski savez Apatina, Turistička organizacija Apatina, TREF sport ASIKS Srbija, Fan i fit Beograd, Venera Bajk Subotica, Minakva Novi Sad, Agencija Anakonda, Auto Stojanov Novi Sad, Info tim Garmin Srbija, Kolačić sreće Beograd, Danubius Novi Sad, 2. Maj Apatin, NAVAK Akademija, Boja Sombor, Una Apatin, Skaut Frulja, JKP Naš dom Apatin, Udruženje Čačana u Čačku, Crveni krst Apatina i Sombora, Atletsko rekreativni klub Sombor, KUD Dunav, mažoretkinje iz Apatina i Sonte, Udruga zdravo trčanje Osijek; Dobro jutro Apatine, Kanjiški festival trčanja i plivanja.