subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ŠAHISTI VULKAN PROTEKTORA PROKOCKALI POBEDU – PRIGREVČANI UBEDLJIVI

Šahisti apatinskog Vulkan Protektora propusliti su prilku da uknjiže pobedu u meču 7. kola Vojvođanske lige na gostovanju u Bajši protiv ekipe Lajoš Segi.

Duel ove dve ekipe okončan je nerešeno 3:3, a Apatinci imaju za čim da žale. Mada oslabljeni ne igranjem nekolicine najboljih pojedinaca šahisti Vulkan Protektora bili su nadomak pobede, međutim u odlučujućim trenucima Deže je napravio previd i od sigurnog remia partiju doveo do gubitka. Po ceo poen za Vulkan Protektor osvojili su Bolehradski i Ćopić, remizirali su Ožegović i Medić, a pored Dežea poražen je i Vladisavljević. Apatinci su i nakon ovog meča ostali na četvrtom mestu na tabeli, a u sledećem kolu oni gostuju u Vrbasu istoimenom domaćinu koji je posladnji na tabeli.

Prigrevčani su u prošlom kolu ostvarili očekivanu pobedu. Oni su u okviru 7. kola Bačke lige u svojim prostorijama savladali drugu ekipu Rastine sa 4,5:1,5. Pobeda je trebala biti izraženija, ali je Ristovski prevideo figuru i bio primoran da preda. Po ceo poen za Prigrevački šahovski klub osvojili su Serdar, Ostojić, Tomašević i Banjac, a remizirao je Šakić. Dva kola pre kraja prvenstva Prigrevčani zauzimaju treće mesto na tabeli i najverovatnije da će tu okončati sezonu, jer u sledećem kolu gostuju lideru na tabeli ekipi Gornjeg Brega koja je već jednom nogom u Vojvođanskoj ligi.

Mečevi se igraju u nedelju 22. septembra od 10 časova