petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ŠAMPIONSKA TITULA ZA ATLETSKI KLUB APATIN NA PRV. SRBIJE U ULTRAMARATONU

Aleksandra Burkanović prva na Prvenstvu Srbije na 50 kilomatara, Đuro Borbelj treći na Prvenstvu Srbije na 10.000 metara

 

Đuro Bordelj

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavljaju sa uspešnim nastupima i osvajanjem medalja na zvaničnim Prvenstvima Srbije, proteklog vikenda osvojene su dve medalje, jedna zlatna i jedna bronzana.

Aleksandra Burkanović postala je šampionka države na 50 kilometara na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu koje je održano juče na Paliću. Aleksandra je stazu od 50 kilometara istrčala za 4 sata 29 minuta i 32 sekunde.

Miroslav Pešić

Juče je na atletskom stadionu Vojne akademije održano Prvenstvo Srbije na 10000 metara na stazi  gde je AK Apatin imao dva predstavnika. Đuro Borbelj osvojio je bronzano odličje sa rezultatom 33 minuta i 9 sekundi, dok je Miroslav Pešić sa rezultatom 37 minuta i 57 sekundi zauzeo sedmo mesto.

Proteklog vikenda u Banja Luci je održan 4. Banjalučki polumaraton gde je nastupio Predrag Vejin koji je uspešno istrčao stazu od 21 kilometara i 097 metara.

Zoran Radičanin

Protekle nedelje u Skoplju je održan međunarodni maraton, gde je Zoran Radičanin u trci na 42 kilometra i 195 metara osovojio treće mesto u starosnoj kategoriji i 12. mesto u ukupnom poredku u konkurenciji 225 marataonaca. Radičanin je maratonsku stazu pretrčao za 3 sata 2 minuta i 30 sekundi.

Predstavnici AK Apatin su bili aktivni i u organizacionom delu atletskih takmičenja, predsednik AK Apatin Goran Čegar, bio je glavni koordinator jubilarnog 10. Prvenstva Balkana u planinskom trčanju koje je održano protekle nedelje u Vrnjačkoj Banji.