subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

SEDAM POBEDA DOMAĆINA I JEDAN REMI U ČETVRTOM KOLU PODRUČJA SOMBOR

Kulpin deklasiran u Mladenovu 11:1

Izuzetno efikasno bilo je minulo kolo u prvenstvu Područja Sombor, a tome je doprinelo nekoliko domaćina, koji su deklasirali svoje protivnike. Najveći poraz doživeli su fudbaleri Kulpina, čiju su mrežu do vrha napunili fudbaleri Budućnosti pred svojim navijačima u Mladenovu. Golman gostiju A. Djuga je 11 puta vadio loptu iz svoje mreže, a najefikasniji je bio Velemir sa četiri postignuta gola, od čega jedan sa bele tačke. Po dva su dali Stanisavljev, Jovetić i Kaponja, i Jurčević jedan. Burger je postigao utešni gol za goste iz Kulpina. Dva puta po 5:0 za domaćine bilo je u Karavukovu i Paragama, a poraženi su Maglić i somborski ŽAK. Stanović, Stojšić 2, Zec i J. Stojković su bili strelci za „Žuto cveće“, a na toj utakmici u Karavukovu pocrveneo je igrač gostiju, Dmitrović. U Paragama golove su somborskim železničarima dali Stojanov, Vujasinović, Kozomora, Jelić i Nešković. Hercegovac je u Gajdobri savladao Rusin sa 2:0, a golovi su pali u prvih 45 minuta igre-Dujaković i Novčić iz penala. Na ovoj utakmici je pocrveneo Hrnjez iz ekipe domaćina u 35 minutu.

Vodeći Borac iz Obrovca je porazio Tvrđavu iz Bača boljom igrom u drugom poluvremenu, jer je prvi deo završen 2:2. Stanković, M Jovanović iz penala, Jandrić i Stanišić bili su strelci za domaćine, a Gojić oba za goste. Vojvodina je u Tovariševu savladala sa minimalcem Kordun iz Kljajićeva, a gol je postigao M. Stojanov u 88 minutu. I na ovom meču sudija je pokazao crveni karton. Pola sata pre vremena pod tuševe je otišao Popović iz gostujuće ekipe.
I treći klub iz somborske opštine, Omladinac sa Bukovca, poražen je u Bačkom Brestovcu sa 2:1. Oba gola dao je Komazec, a poraz je ublažio Nemanja Mijić.
Jedini remi desio se u Pivnicama, gde su fudbaleri ratkovačkog Radničkog uzeli bod domaćoj Slaviji. Bilo je 1:1.
Na tabeli vodi Borac iz Obrovca sa maksimalnih 12 bodova, a prati ga Vojvodina sa 10 i Budućnost (M) sa 9 itd. Na začelju Kulpin ima 3, Omladinac 1, a ŽAK je bez bodova.
Narednog vikenda igraju se utakmice petog kola, a u subotu se sastaju Kordun-BSK, ŽAK-Polet iz Karavukova i Tvrđava-Budućnost(P). Vodeći klub na tabeli gostuje u nedelju kod ranjenog Kulpina, a Hercegovac kod Maglića. Rusin pred svojim navijačima dočekuje Vojvodinu, a Omladinac Slaviju iz Pivnica. I treći tim iz vrha tabele, Budućnost (M) u nedelju je gost, a domaćin će mu biti Radnički 1918 na igralištu u Ratkovu.

V.Janković